10.000 pachete ţigări confiscate la frontiera de nord

E

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 48 de ore, 10.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 88.000 lei, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

Ieri, 13 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 4.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat pe malul românesc al râului Tisa trei persoane care transportau colete voluminoase către interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, încercând să fugă.

În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean ucrainean, Ivan I., de 24 ani, celelalte două persoane retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

La faţa locului au fost descoperite şase colete care conţineau ţigări. Acestea, împreună cu bărbatul reţinut, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de  53.000 lei.

Poliţiştii de frontieră îl cercetează pe cetăţeanul ucrainean pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

O altă patrulă, formată din doi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei, a observat, în data de  12 septembrie a.c., două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora, moment în care cei în cauză au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.

Imediat au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor implicate, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului.

În zonă au fost descoperite 8 colete care conţineau cantitatea de 4.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.000 lei.

În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.