10 dosare penale pentru comerț. Ce mărfuri neconforme au găsit polițiștii?

Ofițerii specialiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au început săptâmâna în forță și au acționat pentru descoperirea  şi combaterea faptelor ilicite care se comit pe domeniul contrafacerii de mărfuri, în zona municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au înregistrat 10 dosare penale pe linia Legii 84/1998 – contrafacere de mărfuri și Legii 86/2006- contrabandă. În fapt, reprezentanții unor operatori economici au pus în vânzare jucării și  îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute și care poartă o marcă identică sau similară cu marca înregistrată.

Polițiștii au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor 292 cutii cu jucării și articole de îmbrăcăminte în valoare de 65.000 lei, precum și 200 țigarete în valoare 170 lei.

Totodată, polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale pe linia O.U.G. 28/1999 republicată, în valoare de 4500 lei, fiind confiscata suma de 170 lei.

În continuare, polițiștii specializați de investigare a criminalității economice, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităților de Parchet competente, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.