10 jucătoare de la HCM au evoluat în toate meciurile din grupa D a EHF Champions League

După 48 de meciuri disputate în cele patru grupe, 12 echipe se califică în grupele principale ale EHF Champions League. Acestea provin din 11 ţări, Germania având două reprezentante (Thüringer HC şi HC Leipzig). Printre aceste 12 echipe figurează şi HCM Baia Mare, campioana României. Din păcate, HCM-ul este singura echipă care merge în Main Round fără niciun punct. La polul opus, Györ şi Larvik sunt grupările care se califică cu maximum de puncte, fiind neînvinse. O singură grupare reuşeşte performanţa de a merge mai departe fără vreo victorie, dar după trei egaluri: este vorba despre IK Sävehof. Doar o singură echipă nu a reuşit să facă vreun punct în meciurile din grupă: Podravka.

Şase meciuri a disputat HCM Baia Mare în grupa D a Ligii Campionilor. A obţinut două victorii, ambele în compania campioanei Poloniei, MKS Selgros Lublin: 30-25 în Baia Mare, 28-22 în Lublin. Aceasta din urmă a fost cea mai categorică victorie obţinută de HCM în Liga Campionilor şi prima repurtată în deplasare. Cea mai drastică înfrângere a fost cea de la Metz, acolo unde băimărencele au pierdut cu 24-34.

Cele mai multe goluri au fost înscrise de jucătoarele HCM-ului în compania polonezelor, în prima etapă: 30. Cele mai puţine (23) le-au reuşit în poarta norvegiencelor de la Larvik, în meciul din Baia Mare, respectiv în cea a franţuzoaicelor de la Metz, tot în meci jucat în Sala sporturilor „Lascăr Pană”.

Metz Handball este echipa care a înscris într-un joc cele mai multe goluri băimărencelor (34), în partida din Franţa. Cele mai puţine (22), campioana României le-a primit în partida din Lublin.

În grupa D, HCM Baia Mare a avut cele mai puţine goluri înscrise (154). Doar campioana Norvegiei a avut mai puţine goluri primite decât băimărencele (160).

10 dintre jucătoarele HCM-ului au fost integraliste în meciurile din grupa D. Este vorba despre Ungureanu, Buceschi, Szucs, Lobach, Gjeorgjievska, Marin, Nechita şi Herrem. Arenhart, Do Nascimento, Tătar, Davydenko şi Tiron au jucat în câte cinci partide. Cetăţeanu şi Oltean în câte unul singur.

Cele mai multe goluri au fost înscrise în acest sezon de Liga Campionilor de către căpitanul băimărencelor, Valentina Ardean Elisei: 21.  Au mai punctat: Davydenko 20,  Buceschi 19, Do Nascimento 15, Marin 15, Gjeogjievska 13, Makeeva 13, Herrem 10, Lobach 7, Nechita 7, Tiron 5, Szucs 4, Tătar 3, Oltean 2.

Cele mai multe intervenţii le-a avut Ungureanu (53+2), urmată fiind de Arenhart (18+3). Cetăţeanu a avut două intervenţii în acest sezon de Champions League.

HCM Baia Mare s-a calificat în grupele principale de pe locul 3 din grupa D, fiind, însă, singura echipă care merge mai departe fără niciun punct.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.