10 lucruri ilegale pe care le faci în fiecare zi

Multe dintre lucrurile pe care le faci zilnic sunt de fapt ilegale, iar unii oameni habar n-au despre aceste legi, pe când alții le cunosc foarte bine, dar le ignoră cu desăvârșire.

Deschide ochii și fii atentă la ce nu ai voie de fapt să faci.

1. Downloadul de pe Torrent

Dacă downloadezi filme, muzică sau orice altceva de pe Torrent, încalci legea. Nu poți vedea premiere ale filmelor fără să plătești pentru acest lucru.

2. Folosești rețelele de Wi-Fi

Este ilegal să te folosești de conexiunea altcuiva fără a-i cere aprobarea, deoarece înseamnă că altcineva cumpără un serviciu și tu îl folosești fără să plătești. Au fost chiar și arestați câțiva oameni care se foloseau de wi-fi-ul public.

3. Vinzi online fără a-ți declara veniturile

Mulți oameni au avut diverse experiențe și au încercat la un moment dat sau altul să vândă ceva pe internet, dar mult prea puțini au și declarat la ANAF acele câștiguri obținute prin comercializarea bunurilor.

4. Folosești un nume fals online

Unele persoane își creează, uneori, o identitate falsă online, ceea ce este ilegal în anumite țări, unde poți ajunge la închisoare chiar și pentru că ai mințit și te-ai dat drept altcineva pe site-urile de socializare.

5. Distribui seriale tv

Nu poți pur și simplu să distribui tuturor un serial produs de o companie tv pe bani mulți. Trebuie să te gândești la legile în vigoare și la dreptul de proprietate.

6. Mănânci sau bei ceva în magazin

Unii oameni au obiceiul de a se autoservi înainte să plătească. Dacă faci acest lucru în magazine vei avea parte de probleme dacă te vede sau reclamă cineva.

7. Folosești materiale protejate de copyright

Poți folosi imaginile care se găsesc pe Internet, dar trebuie să știi că majoritatea sunt protejate de copyright și oricum este interzis să ți le însușești.

8. Butonezi telefonul în timp ce conduci

Este ilegal să tastezi în timp ce conduci, pentru că poți provoca multe accidente. Chiar dacă ești un șofer foarte experimentat, n-ar trebui să faci așa ceva, deoarece este ilegal și foarte periculos atât pentru tine cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

9. Împărtășești parole

Foarte multă lume împărtășește parolele la diverse aplicații și acest lucru n-ar trebui făcut, este chiar ilegal în anumite părți ale lumii, pentru că atunci când îți deschizi un cont undeva trebuie să îți dai acordul că ai înțeles termenii și condițiile de utilizare, printre care faptul că parola nu trebuie făcută publică.

10. Minorii folosesc rețelele de socializare

În mod normal, dacă ai sub 13 ani nu ai voie să-ți faci cont pe rețelele de socializare, iar unele cer chiar o vârstă mai mare. De exemplu, n-ar trebui să ai WhatsApp dacă ai sub 16 ani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.