1000 scări de bloc întră în dezinfecție. Pachete sanitare și alimentare pentru băimăreni. Curățenie „bec” în școli. Amenajarea și dotarea centrului de carantină!

1000 scări de bloc întră în dezinfecție. Pachete sanitare și alimentare pentru băimăreni. Curățenie „bec” în școli. Amenajarea și dotarea centrului de carantină!

Tot în cadrul ședintei din data de 24 martie consilierii locali au aprobat și sumele necesare acordării pachetelor de acțiune și sprijin pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Coronavirus în rândul cetățenilor și a comunității.

“În rectificarea bugetară aprobată de Consiliul Local a fost inclus și pachetul de acțiune și sprijin pentru lupta împotriva Coronavirus cu elementele de urgență pe care le-am introdus. Este vorba despre pachetele de necesitate pe care le vor primi băimărenii începând de săptămâna viitoare și asta pentru că din păcate sunt proceduri de achiziție, respectiv termene de livrare nemaiîntâlnit de lungi și nepredictibile. Din aceste pachete, care vor fi acordate fiecărei familii nu vor lipsi mănuși, măști și dezinfectanți pentru suprafețe sau pentru mâini. Pachetele vor fi distribuite printr-un parteneriat cu Poșta Română, iar cei care nu vor fi găsiți la domiciliu, vor fi notificați și vor avea posibilitatea ca în termen de 3 zile să ceară întoarcerea acestui pachet spre dânșii. Dacă nici în acest fel nu vor reuși să le ridice vor avea posibilitatea ca în următoarele cinci zile să își ridice pachetele de la poștă, sau probabil printr-un parteneriat cu alte entități care au activități în fiecare cartier al municipiului,cum sunt bisericile, va putea fie efectuată distribuția acestora.

Pe de altă parte am aprobat dotarea completă a blocului de pe strada Horea 46, cu mobilier cu tot ceea ce înseamnă dotări pentru igiena personală, pentru ca cele 131 de locuințe care se află într -un bloc proaspăt renovat, transformat dintr-un munte de mizeria într-un spațiu civilizat, să fie pentru o perioadă centru de carantină/izolare. Sperăm că nu va fi nevoie să ocupăm întreg acel spațiu, dar e de datoria mea ca primar al municipiului Baia Mare să asigur pregătirea din timp a orașului pentru situații care pot fi și mai dificile în viitorul apropiat, din perspectiva unor potențiale noi infecții, respectiv din perspectiva majorării numărului celor care sunt nevoiți să intre în carantină sau izolare.

O altă componentă a pachetului de igienă este curățenia generală în toate grădinițele, școlile, creșele, liceele și colegiile din Municipiul Baia Mare. O amplă acțiune de curățenie generală pe care de cele mai multe ori nu au simțit-o unitățile de învățământ, urmată de dezinfecția acestor spații pentru ai putea primi pe copii înapoi la școală în cele mai bune condiții de igienă și protecție pentru sănătatea lor. În plus vom asigura dotarea cu aparatură profesională de dispersie a detergenților și a dezinfectanților toate grupurile sociale ale unităților de învățământ, respectiv clădirile administrative ale municipiului.

Nu în ultimul rând vom efectua tot ce înseamnă curățenie generală a clădirilor autorității locale, a blocurilor și centrelor sociale, o componentă importantă în acest sens fiind constituită de dezinfecția scărilor de bloc, în primă fază, pentru că e un volum foarte mare de muncă 1.000 de scări de bloc urmând să fie dezinfecate prin acest pachet aprobat de către consiliul local” a mai spus Cătălin Cherecheș primarul Municipiului Baia Mare.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.