12.000 de seniori şi persoane cu dizabilităţi din Baia Mare primesc tichete sociale

CATALINEste al patrulea an la rând când seniorii băi­măreni şi persoanele cu dizabilităţi din oraşul nostru primesc în prag de sărbători un ajutor simbolic, dar important, din partea primarului Cătălin Cherecheş şi al Consiliului Local.
Este vorba de tichete valorice de 20 de lei de care beneficiază 4.189 de persoane încadrate în grad de handicap grav şi accentuat din Baia Mare, dar şi 8.006 pensionari cu venituri cumu­late de până la 700 de lei, trecuţi de 50 de ani. În cazul persoanelor cu dizabilităţi, aceste tichete au ajuns deja la destinatari cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap, marcată la data de 3 decembrie. Pensionarii băimăreni îşi vor primi tichetele până înainte de Crăciun.

Cătălin Cherecheş, primarul Muni­ci­piului Baia Mare
„Consider că este un gest normal pe care trebuie să îl facem înainte de sărbători, pentru a-i ajuta, pentru a le mai alina suferinţa. Este o perioadă dificilă şi din punct de vedere economic şi cred că mai ales în aceste momente trebuie să ne îndreptăm atenţia spre aceste categorii sociale, astfel încât să le oferim sărbători mai liniştite. Să aibă din partea comunităţii pe masă ceva în plus. Suma nu este mare, dar reprezintă un gest simbolic prin care le demonstrăm că nu îi uităm, dimpotrivă, suntem aproape de ei”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.