13 august – zi cu ginion pentru stareța din Rona de Sus. Maica a fost evacuată din lăcașul de cult de către jandarmi

stareta_04_8f25e5f58b13 august – zi cu ginion pentru stareța din Rona de Sus. Maica a fost evacuată din lăcașul de cult de către jandarmi

”O adevărată desfăşurare de forţe s-a înregistrat la Mănăstirea Ortodoxă din Rona de Sus, în dimineaţa zilei de joi, 13 august. În baza unei decizii a instanţei, maica stareţă a fost evacuată din lăcaşul de cult, de către jandarmi. Cazul nu este singular, deoarece s-a mai încercat acest lucru în trecut, după ce Vicariatul Ortodox Ucrainean a decis că monaha a încălcat normele şi regulile bisericeşti, având un comportament inadecvat”, arată colegii de la infomm.ro.

La ora 06.00, un executor judecătoresc în colaborare cu mai mulţi jandarmi au descins la mănăstire. La faţa locului au fost prezenţi şi 20 susţinători ai maicii, printre care şi primarul comunei Rona de Sus, Ioan Romanic, care nu au fost lăsaţi să pătrundă în interior.

Primarul Romaniuc, susținător al maicii: ”Am încercat să intru în mănăstire dar mi s-a spus că voi fi arestat!”

„Nu mi se pare normal ca maica Bucurici să fie tratată ca un criminal. Nu e chiar vina ei pentru tot ce s-a întâmplat la mănăstire. Măsura este una abuzivă. Până când veneau bani, a fost bună. Dar acum nu mai e dorită, e indezirabilă. Am încercat să intru, dar mi s-a spus că voi fi arestat. Cred că se va putea găsi altă modalitate. E o ruşine modul în care este tratată Maica Bucurici”, a arătat Ioan Romaniuc, citat de colegii de la infomm.ro.

Maica va merge ”până la Dumnezeu” pentru a-și face dreptate

Maica stareţă spune că îşi pune acum nădejdea în Cel de Sus. „Am fost evacuată, şi-au bătut joc de 20 ani de muncă, de când am reuşit să clădim mănăstirea cu sudoare şi sacrificiu. Lucrurile nu vor rămâne aşa, chiar dacă ei au câştigat în instanţă. Ultima şansă e la Dumnezeu. Voi merge până în pânzele albe pentru a mi se face dreptate”, a declarat maica Bucurici.

foto:arhiva

 

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.