14 noiembrie 2017 – Ziua Mondială a Diabetului

Clubul Rotary Vișeu de Sus se alătură Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în campania “Femeile și diabetul zaharat”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta “Femeile și diabetul zaharat”, Clubul Rotary Vișeu de Sus se alătură Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice într-o campanie ce are ca obiectiv informarea publicului în ceea ce privește prevenția și tratamentul diabetului gestațional, precum și sarcina la pacienta cu diabet.

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) a fost înfiinţată cu scopul de a contribui la creşterea continuă a nivelului profesional, ştiinţific şi deontologic al membrilor săi, prin unirea eforturilor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale de specialitate şi pentru sporirea calităţii şi eficienței actului medical, în beneficiul pacienţilor cu diabet zaharat din Romania. Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice reuneşte cei mai importanţi diabetologi şi specialişti în domeniul bolilor metabolice şi de nutritie din tara noastră.

Clubul Rotary Vișeu de Sus și-a propus ca, împreună cu Societatea de Diabet, să lupte împotriva diabetului zaharat și a complicațiilor provocate de această afecțiune, încurajând comunitatea locală din Vișeu de Sus și din împrejurimi să adopte un stil de viață sănătos. Diabetul reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces în rândul femeilor. 2 din 5 femei cu diabet sunt de vârstă reproductivă. Femeile cu diabet de tip 2 sunt mai predispuse bolilor cardiovasculare, iar pacientele cu diabet de tip 1 prezintă un risc crescut de pierdere a sarcinii și de a naște copii cu malformații. ”Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea, spunea Hipocrate. Dorința clubului nostru este ca, și prin această campanie de conștientizare, să ne încurajăm comunitatea să-și prețuiască sănătatea” (Alexandru Macheedon, președinte 2017-2018).

Acțiunea propusă de Clubul Rotary Vișeu de Sus se va desfășura în diverse locații din oraș unde își desfășoară activitatea sau care sunt frecventate de multe femei, scopul fiind acela de a oferi acces la informații unui număr cât mai mare și unor catgorii cât mai diverse de public țintă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.