15 jucătoare HCM Baia Mare au fost convocate echipele naţionale

Şapte componente ale HCM Baia Mare figurează în lotul lărgit convocat de selecţionerul Gheorghe Tadici pentru acţiunile naţionalei care au loc în această lună. Este vorba despre Paula Ungureanu, Valentina Ardean-Elisei, Adriana Nechita, Luciana Marin, Laura Oltean, Eliza Buceschi şi Bianca Tiron. Alte opt componente ale campioanei României au fost convocate la naţionaele ţărilor din care provin. Este vorba despre Lobach, Artsiukhovich, Gjorgjijevska, Herrem, Arenhart, Do Nascimento, Makeeva şi Davydenko.

Naţionala României s-a reunit în 4 octombrie, în Oradea, campioanele de la HCM urmând să se alăture lotului în cursul zilei de azi. Cele 28 de jucătoare convocate vor fi împărţite în două echipe. România A va întâlni Ungaria în 8 octombrie, în Debrecen, respectiv Rusia, în 11 octombrie, în Oradea; în timp ce România B va avea două meciuri cu Rusia, ambele în Oradea, în 10 şi 12 octombrie. Paula Ungureanu, Valentina Ardean-Elisei, Adriana Nechita, Luciana Marin, Laura Oltean, Eliza Buceschi şi Bianca Tiron sunt chemata de la campioana României la naţională.

După aceste partide, selecţionerul va definitiva lista de jucătoare care va fi trimisă Federaţiei Europene de Handbal. La Campionatul European din decembrie, care se va desfăşura în Ungaria şi Croaţia, vor ajunge 18 jucătoare.

Pe lângă cele şapte jucătoare din România au mai fost convocate la naţionale opt dintre stranierele HCM-ului: Lobach şi Artsiukhovich merg la reprezentativa din Belarus, care are programat un cantonament de pregătire în Minsk; Gjorgjijevska va juca pentru naţionala din Macedonia în meciurile cu Italia din preliminariile Campionatului Mondial 2015; Herrem participă cu reprezentativa Norvegiei la Golden League în Danemarca, acolo unde se va întâlni cu Arenhart şi Do Nascimento, pentru că şi Brazilia participă la Golden League; Makeeva şi Davydenko sunt convocate la naţionala Rusiei pentru cele două meciuri cu România B şi un meci cu România A.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.