15 monitoare noi și două monitoare de triaj au ajuns în UPU, prin programul Băncii Mondiale

monitor15 monitoare noi și două monitoare de triaj au ajuns în UPU, prin programul Băncii Mondiale

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost prins, înafară de programul de radioterapie și pe programul de Terapie Intensivă și Urgență. Astfel, în cursul lunii august 2016, echipamentul ultrasonografie Logiq V2, în valoare de aproximativ 150.000 de lei și două ventilatoare pentru camera de resuscitare, respectiv aparatele de ventilație tip Savina 300, la prețul de aproximativ 88.800 lei/ bucată au fost recepționate de Spitalul Județean.

În cursul dimineții de 1 noiembrie, alte 15 monitoare noi, plus două monitoare de triaj au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, fiind deja instalate în locul monitoarelor existente. Prețul unui monitor este de aproximativ 14.000 de lei. Investițiile finanțate de Banca Mondială în aparatură medicală depășesc, până în acest moment, suma 120.000 de euro.

O parte din monitoarele care au funcționat până aastăzi în UPU vor fi redistribuite secțiilor medicale din spital. Astfel, Secția Medicină Internă va primi 5 monitoare, Neurochirurgia – 2 monitoare, Chirurgia Vasculară – 3 monitoare, iar Secția Chirurgie Toracică – 2 monitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.