150 milioane de euro despăgubire pentru sectorul agricol

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros și Premierul Ludovic Orban s-au consultat cu reprezentanții asociațiilor de legumicultori, mici producători și apicultori din România. Subiectul dezbătut în cadrul întâlnirii a fost despre problemele și soluțiile de susținere a acestor sectoare.

În prezent este permisă activitatea în piețele deschise și volante, iar măsura suspendării temporare a activității piețelor închise a fost luată din rațiuni de protecție sanitară a cetățenilor, îndeosebi a persoanelor în vârstă. Premierul Orban susţine că activitatea piețelor închise va fi reluată imediat ce condițiile epidemiologice o vor permite și în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni.

„Vă garantez deschiderea totală pentru găsirea de soluții rezonabile și pentru susținerea micilor producători români”, a subliniat primul ministrul.

Discuțiile au vizat şi măsurile de compensare pentru pierderile suferite de micii producători din sectorul agricol din cauza COVID 19.

„Începând cu 25 noiembrie, practic, peste câteva zile, vor intra în conturile a peste 120.000 de beneficiari din sectorul agricol aproximativ 150 de milioane de euro. Sunt fonduri binevenite pentru susținerea producătorilor români, greu încercați de criza provocată de COVID 19. De asemenea, modificăm prin ordonanță de urgență Legea 69 din 2016 privind achizițiile publice verzi, astfel încât achizițiile publice pentru nevoile locale să se poată face de la producători locali. Am gândit această măsură în sprijinul micilor producători locali”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.