169 de contravenţii pentru încălcarea prevederilor legale

politie rutieraPe parcursul zilei de ieri, 22 ianuarie, poliţiştii au acţionat pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor, precum şi pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea.

Poliţiştii au controlat 181 de autoturisme, au legitimat 122 de persoane, au constatat 169 de contravenţii pe care le-au sancţionat cu amenzi în valoare totală de aproximativ 41 000 de lei. Totodată, ei au reţinut în vederea suspendării patru permise de conducere şi au retras opt certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri din Baia Mare, Ocna Şugatag şi cei din Şomcuta Mare, însoţiţi de reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, au acţionat în zona de responsabilitate pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile OUG 195/2002. Ei au urmărit cu precădere verificarea modului în care şoferii şi pasagerii utilizează centura de siguranţă, precum şi sancţionarea şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

La Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de ordine publică au verificat trei societăţi comerciale şi pentru neregulile constatate au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, ei au pus în aplicare trei mandate de aducere.

Poliţiştii din Cavnic, însoţiţi de cadre didactice ale unei unităţi şcolare din localitate, au acţionat între orele 08.00-13.00, pentru prevenirea absenteismului şcolar în rândul elevilor din şcolile de pe raza oraşului. Pe timpul desfăşurării acţiunii, ei au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1250 de lei.

Între orele 08.00-17.00, în târgul din comuna Ocna Şugatag, poliţiştii, însoţiţi de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, au acţionat pentru a supraveghea modul în care sunt comercializate animalele. Ei au verificat 10 ecvidee, opt agenţi economici care desfăşurau activităţi comerciale în zona târgului, precum şi 29 de autovehicule care se deplasau în traficul rutier local. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3150 lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.