185 unități de învățământ preuniversitar maramureșene sunt dotate cu sisteme video de supraveghere

Comisarul șef de poliție Ionel Todoran, șeful Inspectoratului de Poliție a Județului Maramureș, a declarat la întâlnirea desfășurată astăzi, 14 decembrie a.c., cu privire la analiza acțiunilor desfășurate privind implementarea la nivel județean a planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ, că 185 de unități de învățământ preuniversitar maramureșene sunt dotate cu sisteme video de supraveghere. În județ sunt 78 de unități de învățământ care nu au gard împrejmuitor, alte 21 sunt amplasate într-o zonă iluminată corespunzător și 30 sunt situate într-o zonă periferică izolată. Au fost semnalate opt infracțiuni, comise în lunile octombrie și noiembrie, în incinta unităților de învățământ, din care șapte fapte au fost înregistrate la nivel urban, iar una în mediul rural, a mai adăugat inspectorul șef al IPJ Maramureș ( două furturi, o purtare abuzivă și cinci alte fapte). Angajații Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au desfășurat 181 de acțiuni preventive pentru combaterea absenteismului școlar, respectarea regimului circulației rutiere, respectiv au participat la 99 de ședințe cu cadrele didactice și părinți, dar și la 136 de întâlniri cu elevii în cadrul orelor de curs. S-au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale.

În vederea prevenirii violenței în școli și în zona adiacentă acestora, se va pune accent la întâlnirile cu asociațiile de părinți/comitetul de părinți, consilii profesorale, consilii de administrație la instruirea cu privire la existența unor riscuri în mediul virtual, prin accesarea de către elevi a unor site-uri și pagini web cu un nivel ridicat de victimizare.

10 acorduri de parteneriat încheiate de jandarmii maramureșeni

Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș a încheiat 10 acorduri de parteneriat cu unități de învățământ preuniversitar pentru educarea tinerilor, respectarea legilor și prevenirea de manifestări violente sau alte fapte sociale, a precizat maiorul Mihai Munteanu. Jandarmii maramureșeni au desfășurat cinci acțiuni pentru combaterea absenteismului școlar. Au fost surprinși 42 de elevi care absentau de la cursuri, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1950 lei și 23 avertismente.

Inspectorul școlar județean adjunct, Ciprian Cucuiat, a menționat despre prioritățile pentru rezolvarea creșterii siguranței în școli și zonele adiacente,  la nivelul unităților administrativ-teritoriale. Prefectul Vasile Moldovan a declarat: ”Învățământul reprezintă o prioritate națională, suntem interesați de a asigura accesul la educație al copiilor în condiții de siguranță, inclusiv a personalului didactic. Vom întreprinde demersurile necesare la nivelul unităților administrativ-teritoriale și vom solicita primarilor să se implice pentru a gestiona deficiențele constatate”.

53 sancțiuni aplicate de inspectorii de prevenire de la ISU Maramureș

Lt.col. Claudiu Scoarță, din cadrul inspecției de prevenire de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, a precizat că au fost efectuate 99 de  controale cu privire la avizarea/autorizarea unităților de învățământ la incendii. Au fost identificate 203 nereguli, 63 au fost  remediate in timpul controlului, fiind aplicate 53 de sancțiuni și 51 de avertismente. Din totalul unităților de învățământ verificate, sunt 25 de unități cu personalitate juridică autorizate, 33 sunt neautorizate, iar celelalte nu fac obiectul autorizării, conform legislației în vigoare

 

 

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.