19.700 pachete de ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României

tigari19.700 pachete de ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat 19.700 pachete cu țigări, în valoare de 178.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

Doi cetăţeni, unul ucrainean şi altul român, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv contrabandă,  iar două autoturisme, în valoare totală de aproximativ 80.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 5 noiembrie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, lucrătorii noştri au observat mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase pe care le încărcau într-un autoturism marca Saab, înmatriculat în Anglia, oprit în zonă.

Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reţinut un cetăţean ucrainean, Yuriy S., în vârstă de 27 de ani. De asemenea, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz în vederea cercetării în comun  a evenimentului.

Poliţiştii de frontieră au descoperit la faţa locului şi în autoturismul Saab, 15 colete, învelite în folie de culoare neagră care conţineau 7.500 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 68.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cetăţeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Totodată, autoturismul marca Saab, în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

Tot ieri, 05 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a opri în trafic, pentru control, pe DN 18, pe Dealul Hera, jud. Maramureș, un autoturism marca Audi Q5, înmatriculat în România.

La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român Nicolae I. de 39 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit un spaţiu special amenajat sub autoturism, motiv pentru care s-a luat măsura conducerii bărbatului împreuna cu maşina la sediul poliţiei de frontieră, în vederea efectuării unui control amănunţit.

În urma acestuia, poliţiştii de frontieră au descoperit, în spaţiul special amenajat, cantitatea de 700 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 6.400 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 70.000 lei a fost indisponibilizat, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, pe timpul altor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, în ultimele 24 de ore, polițiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Sarasău şi Valea Vişeului au descoperit şi confiscat 11.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 103.700 lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.