Oamenii de ştiinţă sunt în ALERTĂ. Sunete ciudate se aud din interiorul Pământului

Oamenii de știință au înregistrat un sunet ciudat, care provine din interiorul planetei. Pornind de la această descoperire, specialiștii susțin că în viitorul apropiat vor reuși să cartografieze interiorul planetei și astfel să afle mai multe detalii despre ceea ce este acolo.

Folosind instrumentele seismice plasate pe fundul oceanului, oamenii de știință au reușit să capteze și să înregistreze un sunet misterios, scrie efemeride.ro. Acesta provine de undeva din centrul planetei și ridică numeroase semne de întrebare cu privire la originea sa.

Nu este vorba despre o bază extraterestră și nici despre o civilizație din interiorul planetei, ci despre altceva. Se presupune că atunci când nu se înregistrează cutremure pentru o perioadă de timp, Pământul începe să vibreze foarte jos. Pornind de la această descoperire, realizată în 1998, s-a încercat elaborarea unei teorii, care s-o explice.

În primă instanță, s-a vorbit despre tulburările atmosferice. Apoi s-a spus că producerea sunetului poate fi influențată de valurile mărilor sau oceanelor. Cu toate acestea, nici până în ziua de astăzi nu se poate spune cine sau ce se face vinovat pentru producerea acestei vibrații extrem de joase.

Un nou studiu publicat în Geophysical Research Letters, un jurnal al Uniunii Geofizice Americane, explica modul în care experţii au reuşit să detecteze frecvenţele la care Pământul vibrează în mod natural. Capturarea zgomotului de pe podeaua oceanului ar putea oferi noi perspective asupra interiorului planetei noastre. Specialiștii susțin că dacă vor descoperi originea acestui sunet, apoi vor fi capabili să cartografieze tot ceea ce se află în interior. Astfel, vor fi spulberate sau confirmate numeroase presupuneri.

„Pământul se mișcă în mod constant și am vrut să observăm aceste mișcări, deoarece am putea beneficia de mai multe date”, a explicat unul dintre specialiști.

Noua cercetare a examinat oscilațiile libere permanente ale Pământului: semnale seismice de joasă frecvență care pot fi măsurate numai cu instrumente sensibile. Vibrația cauzată de aceste semnale este prezentă constant în pământ și este observabilă în absența cutremurelor.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.