2 ani de la investirea Guvernului Ponta

Au trecut doi ani de la investirea Guvernului Ponta, doi ani în care au fost reparate nedreptăți sociale. Au crescut pensiile, prima dată dupa mulți ani, și au fost dați bugetarilor banii înapoi, au fost indexate pensiile peste rata inflației din ianuarie 2014.

Guvernul Ponta a crescut economia, iar țara noastră a avut cea mai mare creștere economică din UE în 2013 (+3,5% din PIB).

Avem mai mulți bani europeni în România, prin faptul că a crescut de aproape patru ori gradul de absorbție a fondurilor europene, acesta ajungând în prezent la peste 34%, inclusiv prin deblocarea tuturor programelor oprite din cauza corupției PDL.

Actualul Guvern susține mai concret ca oricine educația și cercetarea fiind alocați mai mulți bani pentru educație. Au fost redeschise spitale închise, s-a extins sistemul SMURD la nivel național, a fost reluată producția de vaccin intern, s-au deblocat posturile din sistem și, începând cu 2014, au fost dublate veniturile medicilor rezidenți.

A fost redus cu succes TVA la pâine și s-a acordat sprijin pentru agricultură și fermieri, cu plăți importante, inclusiv subvențiile blocate de PDL.

Țara a ieșit din izolare, iar parteneriatele externe au fost întărite și, ca efect, au fost atrași investitori străini pentru a crea locuri de muncă în industrii importante, precum IT, auto, farma, agro și infrastructură. S-au realizat vizite oficiale în SUA, China, Franța, Germania, Italia și multe alte state importante din UE.

PSD face dreptate până la capăt. Au fost făcute 364 de plângeri penale către DNA, Parchet și alte instituții, pentru a ancheta neregulile comise în anii trecuți. În ceea ce privește marile proiecte, se au în vedere noi autostrăzi, metrouri, investiții consistente în cercetare și agricultură.

Premierul Victor Ponta refuză contrasemnarea decorației lui H.R. Patapievici

„De doi ani de când sunt premier am contrasemnat o mulţime de decrete ale preşedintelui, care a decorat o mulţime de oameni. Pe unii îi cunoşteam, pe alţii mai puţin. Dar, acum este vorba de o propunere a preşedintelui de a decora fosta conducere ICR şi eu am rezerve. În baza raportului Curţii de Conturi au fost folosiţi în mod greşit banii publici”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.