25 de ani de dor și lacrimi pentru eroii care s-au jertfit pentru libertate

Astăzi,  22 decembrie 2014, pentru unii părinți se împlinesc 25 de ani de când își plâng neîncetat copiii, eroi ai Revoluției din 1989. În același timp, copii ai căror părinți au trecut lângă nume titulatura de erou se gândesc cum ar fi fost dacă în loc de comemorarea celor care le-au dat viață și s-au jertfit să le fie lor mai bine s-ar fi putut pregăti împreună de sfintele sărbători.
Pentru noi, românii, 22 decembrie este înainte de toate o zi tristă în care gândurile și rugăciunile noastre se concentrează în jurul memoriei acelor bravi români care și-au sacrificat viața pentru înlăturarea regimului comunist, pentru libertate. Din nefericire, cei care au urmat acestui regim nu au știut să gestioneze corect și coerent destinul țării, astfel că, la 25 de ani după revoluție, românii simt din nou nevoia să iasă în stradă. Să își strige durerile și nemulțumirile, să ceară respect și corectitudine din partea clasei politice. Este un moment sensibil, dar și un semnal de alarmă.
România are suficienți eroi pe care îi plângem an de an cu la fel de mare durere și respect pentru jertfa lor. Țara noastră și poporul român nu mai au nevoie de noi eroi pe care să îi plângă. România are nevoie de altfel de eroi. Conducători onești, corecți, responsabili care să ducă această țară pe calea redresării și a dezvoltării. Eroi care să îi readucă acasă pe copiii, frații sau părinții noștri plecați în căutarea unui trai mai bun în străinătate.
Mă închin astăzi în fața memoriei eroilor care s-au jertfit pe altarul iubirii de patrie și de neam și transmit un gând sincer de solidaritate familiilor pe veșnicie îndoliate.
Cu prețuire,
Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.