40 de nunți au avut loc în Borșa, sâmbătă, 15 august!

nunta140 de nunți au avut loc în Borșa, sâmbătă, 15 august!

Edilul orașului Borșa a declarat că ieri, 15 august, în Pasul Prislop au ajuns peste 2.000 de oameni, însă aceste întâlniri au început cu ani în urmă, doar că nimeni nu s-a gândit să dea o însemnătate specială momentului. Primarul Sorin Ion Timiș a arătat că probabil numărul acesta ar fi fost și mai mare dacă ieri, în Borșa, n-ar fi avut loc aproximativ 40 de petreceri de nunți, fiindcă așa cum am subliniat, nunțile sunt în toi, în luna august, în Borșa. ”Cum bine știți, Pasul Prislop este asociat, în primul rând, cu Hora la Prislop. Și, evident, cu Mănăstirea de la Prislop. Anual, Hora la Prislop are loc în prima duminică după data de 15 august, Sărbătoarea Sfintei Maria, însă, nu are loc în duminica în care cade 15 august. Și în fiecare an, cu o zi înaintea Horei la Prislop, borșenii se adună aici, în Pasul Prislop.

nuntaAcesta a fost motivul pentru care, încă de anul trecut, am gândit această sărbătoare specială pentru ai noștri borșeni reveniți acasă de peste meleaguri, dar și pentru borșenii care locuiesc și muncesc aici, în Borșa. Și m-am bucurat să văd că pentru acest eveniment am primit și sprijinul Consiliului Județean Maramureș, prin vicepreședintele Gabriel Zetea, care a fost prezent la eveniment, dorindu-și să fie alături de noi”, a explicat primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș.

Întrebat cum percep borșenii reveniți acasă schimbările mai mult decât evidente care au avut loc în Borșa, în ultimul an și jumătate, edilul localității a subliniat că foarte mulți borșeni au trecut pragul Primăriei orașului în ultimele două săptămâni.

nunta2Marea lor majoritate a dorit să-l felicite pentru lucrurile bune care se petrec, acum, în oraș, pentru transformarea care începe să fie tot mai evidentă în Borșa, și doar foarte puțini dintre ei au cerut o favoare sau au venit cu nemulțumiri. ”Borșenii văd că muncim și tot ce facem este pentru oraș, pentru cei care trăiesc în Borșa și pentru cei pe care îi așteptăm să revină în Borșa. Oamenii înțeleg că unele lucruri putem să le rezolvăm mai repede, altele mai încet, însă în timp sperăm să ne atingem și să ne îndeplinim toate proiectele”, a declarat primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș.

nuna3

Amalia Babici Man

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.