40 de Zile pentru Viață –o campaniede post, rugăciune și veghe pașnică – pentru prima dată la Baia Mare

Evenimentul de lansare a campaniei40 de zilepentruviațăva avealocmarți, 28februarie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, începând cu ora 17.00. La eveniment au fostinvitațifactorii de conducerelocală, reprezentanţiisocietăţiicivile, alături de lideriidiverselorcultecreștine care susținapărareavieții.

40de ZilepentruViață,estecunoscutădrept “ceamaiinovatoareacțiune de veghepașnică” în favoarea vieții copiilor nenăscuți, datoritănaturiicreştineşi a dorinţei de îndreptare a atenţieiasupravalorii vieţii a tuturorcelorimplicaţi.

Campania are rolul de a aduceînatenţiapubliculuiproblemapusă de practicareaavortului la scarălargăastăzi, îndemnând la o informaretemeinicăasuprarepercusiuniloracestuia. Astfel, timp de 40 de zile sevadesfășura o veghederugăciuneneîntreruptă, înîntreagalume.

Anulacesta, MunicipiulBaia Mare se alăturăunuigrup de 636 de oraşe din 36 de ţări, care sărbătorescviaţaprinrugăciuneşiîndeamnă la apărareaei, prinîncetareaavortului. ÎnRomâniaacestlucru se vadesfăşurasimultanîn6 oraşe, acesteafiind: Cluj, București, Iași, Timișoara, Bistrița, Baia Mare.

ÎnBaia Mare, aceastăveghe pașnică de post și rugăciunevaaveacaspaţiu de desfăşurarezonaSpitaluluiJudețean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”.

Naturapaşnicăşireflexivă a acţiuniiestegarantatăprinfaptulcătoțiparticipanții la veghea de rugăciunevorsemna o Declarație de pace, angajându-se să se comporteînpermanențăprecumambasadoriailuiCristos și promotori ai vieții.

Acţiunea „40 zile pentru viață”a fost inițiată în România în anul din 2007. Printre rezultatele pe care aceasta le-a înregistrat, la nivel european, pot fi menționate:determinarea a 133 de angajaţiaiclinicilorunde se practicaavortul, să-şiînaintezedemisia, închiderea a 74 de astfel de clinici, unadintreeleaflându-se, pânăanultrecut, în Cluj-Napoca. Până în prezent, 11796 vieţiau fost salvate. În anul 2016, mai bine de 700.000 de persoane au fost implicate înacestdemers de apărare a vieții copiilor nenăscuți.

Toateacestea au fostposibiledatorită implicării comunităților creștine încele 40 de zile de post, rugăciuneșiveghepașnicăînfațaspitalelor și a clinicilor de avort, ca voce pentru cei fără voce, ca apărare a valorii și demnității vieții copiilor nenăscuți.

Pentru informații legate de 40 de Zile pentru Viață în Municipiul Baia Mare, vizitați pagina de Facebook: https://www.facebook.com/40 de zile pentru viata Baia Mare

 

CONTACT: Emanuel Ardelean  0733 051 098

Sabina Gruber  0756 459 880

Adriana Gîrboan 0741 063 041

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.