42 de sancţiuni aplicate pietonilor indisciplinaţi

pietoni142 de pietoni care s-au abătut de la respectarea normelor privind traversarea regulamentară au fost sancţionaţi de poliţişti cu amenzi în valoare de aproximativ 12 000 de lei.

Vineri, 26 august, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare, împreună cu cei de ordine publică din Groşi şi Recea, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni.

Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale, 42 dintre acestea fiind pentru traversări neregulamentare. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 12 000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, trei permise de conducere, dintre care două pentru neacordarea priorităţii de trece pietonilor.

 

ATENTIE pietoni:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.