5.000 de persoane la protest, sâmbătă seara, în municipiul Baia Mare

5.000 de persoane la protest, sâmbătă seara, în municipiul Baia Mare

Peste 5.000 de persoane s-au strâns, sâmbătă seara, în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare, pentru a manifesta împotriva modificării Codurilor Penale.

Pe o ploaie deasă, rece, oamenii s-au adunat mai întâi în piață, plecând apoi în marș prin zona centrală a municipiului Baia Mare, trecând prin fața Prefecturii Maramureș, primăriei municipiului Baia Mare, a sediilor PSD și PNL.

La marșul de sâmbătă seara, protestatarii au comentat ca în fiecare seară evenimentele politice din cursul zilei, atitudinea unor lideri politici locali, printre care cel mai criticat a fost președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care deține și funcția de președinte al CJ Maramureș. Președintele CJ Maramureș și al organizației județene PSD a fost caracterizat de unii protestatari ca un om incapabil să reacționeze public decât în momente avantajoase lui.

„Aș fi așteptat zilele acestea ca președintele CJ Maramureș, Zetea, să aibă o poziție publică față de ce spun oamenii care se adună aici, în centrul municipiului Baia Mare. N-a avut curajul și e clar că avem la conducerea instituției un om slab, speriat și incapabil să răspundă unor întrebări legate de investițiile din județ pe care le amintește destul de des. Cât despre atitudinea lui politică, nu este prea vizibil așa cum lasă impresia, iar în numai câteva zile oameni importanți din PSD-ul local s-au retras deranjați de atitudinea partidului în chestiunea Codurilor penale”, a spus Felix Dragomir, un om de afaceri.

Dotați cu steaguri, pancarte și vuvuzele, protestatarii au străbătut în marș străzile centrale din municipiul Baia Mare, strigând, ” Hoții ” și ” Demisia”.

Potrivit echipajelor de poliție și jandarmerie, pe durata protestului și a marșului prin oraș n-au fost înregistrate incidente.

Un protest similar are loc sâmbătă seară și în municipiul Sighetu Marmației, unde participă peste 500 de persoane.

sursa:agerpres.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.