5 joburi part-time pe care să le încerci dacă vrei să faci bani în plus

Dacă ești student sau ai cel puțin patru ore libere pe zi, ar fi o idee bună să folosești acest timp pentru a câștiga bani pe care să îi folosești pentru orice ai nevoie: să îți cumperi o mașină, o casă sau să îți continui studiile.

Dacă reușești să îți organizezi eficient timpul, munca part-time nu te va ajuta doar să câștigi bani, ci și să înveți lucruri noi și să câștigi experiență care îți va fi de folos pentru viitoarele joburi.

Iată câteva joburi part-time pe care trebuie să le încerci:

1. Curier

Există multe firme care activează în domeniu și o foarte mare cerere din partea clienților (pentru livrare de mâncare, haine, cumpărături). Astfel, este mereu nevoie de persoane care să lucreze pe postul de curier.

Nu ai nevoie de studii superioare și îți poți face treaba pe bicicletă, pe scuter sau cu mașina. Avantajul este că îți poți face programul exact așa cum îți dorești și poți câștiga în plus datorită bacșișului.

2. Model videochat

Videochatul este o meserie despre care se vorbește des, dar foarte puțini oameni știu ce implică, de fapt, acest job. Cel mai bine este să citești cu atenție informațiile pe care le poți găsi online și să înțelegi ce înseamna videochatul freemium, dar și cel premium.

Mai apoi, să îți setezi clar limitele, ce ești dispusă să faci în fața camerei și ce nu, și să îi comunici angajatorului. Ar fi ideal să vorbești și cu actualele angajate și să citești recenzii pe internet ca să te asiguri că mediul de lucru este de încredere.

3. Șofer

Nici pentru a fi șofer nu ai nevoie de studii superioare, dar este necesar să ai permis de conducere pentru categoria autovehiculului pe care urmează să îl conduci. Acesta poate fi o mașină, autobuz sau chiar utilaje grele.

Cea mai populară este taximetria, sub forma tradițională sau pe baza multiplelor aplicații de ride-sharing disponibile. Vei câștiga în funcție de cât de mult muncești, iar dacă vrei să faci bani rapid, încearcă să lucrezi la ore foarte aglomerate, cum ar fi dimineața la nouă, seara la șase și, desigur, de sărbători.

4. Paznic

Pentru această meserie, te-ar avantaja să ai o statură mai impunătoare, deoarece vei fi responsabil de siguranța unui spațiu, fie el depozit, magazin sau altele. De asemenea, este bine să ai o mare atenție la detalii deoarece va trebui să observi orice lucru este în neregulă.

Mai mult, la acest job, ești foarte apreciat dacă reușești să citești oamenii. De multe ori, cei care urmează să fure sau să înceapă un scandal se poartă diferit și tu trebuie să fii capabil să îți dai seama de acest lucru pentru a preveni orice situație nefericită.

5. Operator call-center

Pentru că aproape fiecare afacere are nevoie de un departament de relații cu clienții eficient, sunt foarte căutați oamenii care să ocupe poziția de operator call-center. Responsabilitatea ta va fi să răspunzi la telefoane, pe chat sau pe mail clienților respectivei firme.

Ca să îți faci munca bine, este important să fii foarte politicos cu fiecare client în parte și să încerci să le rezolvezi problemele. Chiar dacă mulți ar putea fi nervoși și nepoliticoși, tu trebuie să rămâi calm, indiferent de situație.

Joburile part-time pot fi o oportunitate de a profita la maxim de timpul liber și a câștiga bani plus experiență. Alege unul din locurile de muncă înșirate mai sus în funcție de abilitățile și preferințele tale. Sursă foto: Shutterstock.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.