50.000 de euro pentru fiecare român care vrea să facă asta. E pe bune!

50.000 de euro pentru fiecare român care vrea să facă asta. E pe bune!

Sprijin pentru investiții în agricultură. Guvernul vrea să-i aducă pe tineri înapoi la țară și să-i ajute să își facă propria afacere din care să câștige bani pentru familiile lor. Concret, Executivul acordă sprijin financiar de până la 50.000 de euro acelor persoane care au până-n 40 de ani și care vor să facă un bussines în domeniul agricol.

De acest sprijin nerambursabil pot beneficia doar tinerii fermieri care depun la Agenția pentru finanțarea investițiilor rurale o cerere de finanțare într-un interval de cel mult doi ani de la data preluării unei exploatații agricole. Condiția e ca la momentul depunerii cererii să aibă până-n 40 de ani și să fie calificați în domeniul în care se va implementa proiectul. Ajutoarele nerambursabile se acordă în funcție de mărimea suprafaței deținute sau de numărul de animale aflate în gospodărie și sunt cuprinse între  40.000 de euro pentru fermele mici și de 50.000 de euro pentru cele mai mari.

Se acordă în două tranșe

Ajutorul se acordă în două tranșe. Prima tranșă este de 75% din valoarea totală, în funcție de dimensiunea economică a exploatației agricole, și se achită la momentul semnării contractului de finanțare. Tranșa finală de 25% se va achita după implementarea planului de afaceri, dar nu mai târziu de trei ani, sau cinci ani în cazul exploatațiilor pomicole, de la semnarea contractului de finanțare.

sursa:libertatea.ro

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.