56 de primari PSD din Iaşi îi cer lui Dragnea schimbarea lui Mihai Chirica de la şefia organizaţiei judeţene.

Un număr de 56 de primari PSD din judeţul Iaşi solicită conducerii partidului, printr-o scrisoare adresată liderului Liviu Dragnea, schimbarea lui Mihai Chirica de la şefia organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, pe motiv că a adus prejudicii grave partidului prin declaraţiile făcute în ultima perioadă.

Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, susţine că pe lista celor 56 de primari PSD Iaşi care cer conducerii partidului schimbarea sa de la conducerea filialei judeţene există şi semnături false, adăugând că primarii PSD au fost influenţaţi de către Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, să facă acest gest.

Filiala municipală a PSD Iaşi, dar şi organizaţia judeţeană a tinerilor din acelaşi partid şi-au anunţat susţinerea pentru liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Mihai Chirica, după ce 56 de primari PSD din judeţ au cerut conducerii partidului schimbarea lui Chirica de la şefia organizaţiei.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei municipale PSD Iaşi, Comitetul Executiv Municipal Iaşi al PSD a analizat situaţia din partid şi a decis cu 90 de voturi din 91 să adopte o rezoluţie privind susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de preşedinte PSD Iaşi şi de vicepreşedinte al PSD.

Totodată, filiala municipală şi-a declarat susţinerea pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu, dar şi pentru păstrarea unităţii partidului.

Aceeaşi decizie a fost luată şi de conducerea filialei judeţene a Tineretului Social Democrat.

„În cursul serii de joi, 16 februarie, a avut loc o şedinţă a conducerii Organizaţiei Judeţene Iaşi a Tineretului Social Democrat. Tinerii social-democraţi au dezbătut şi votat o rezoluţie prin care îşi asumă următoarele obiective şi poziţii: ataşamentul faţă de valorile stângii promovate de PSD, susţinerea democraţiei interne în cadrul PSD, necesitatea reluării dialogului cu cetăţenii şi a unei mai bune comunicări a partidului, susţinerea Guvernului PSD şi a programului de guvernare şi susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de conducere din cadrul PSD”, se arată într-un comunicat al PSD Iaşi.

Pe de altă parte, primarul PSD al comunei Holboca, Gheorghe Ştefurac, susţine, într-un comunicat de presă, că nu este de acord cu demersul celor 56 de edili PSD din judeţ de a cere schimbarea lui Mihai Chirica de la conducerea filialei judeţene a PSD Iasi.

„Nu am fost de acord cu o parte din colegii mei de a retrage sprijinul politic al preşedintelui PSD Iaşi, Mihai Chirica, şi nu am semnat nicio adresă sau alt document în acest scop. Nu cred că astfel de iniţiative fac bine partidului nostru”, a declarat primarul comunei Holboca, Gheorghe Ştefurac.

Cei 56 de edili au trimis o scrisoare către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în care îşi arată sprijinul atât faţă de Guvernul Grindeanu, cât şi faţă de conducerea naţională a PSD.

Totodată, primarii PSD de Iaşi solicită schimbarea lui Mihai Chirica de la conducerea organizaţiei judeţene a filialei.

„Ne delimităm în totalitate de cele declarate de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Iaşi a PSD. Ne declarăm susţinerea atât faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu cât şi faţă de conducerea centrală a partidului şi de preşedintele Liviu Dragnea. Propunem retragerea delegării pentru funcţia de peşedinte interimar al organizaţiei judeţene a domnului primar Mihai Chirica, cu păstrarea calităţii de membru PSD”, se arată în scrisoarea semnată de cei 56 de edili PSD din judeţul Iaşi.

Aceştia mai spun că Mihai Chirica a adus prejudicii grave la adresa PSD, prin declaraţiile critice făcute în ultima perioadă la adresa conducerii partidului.

PSD are 63 de primari în judeţul Iaşi.

Scrisoarea adresată de primarii PSD conducerii partidului a fost prezentată vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Iaşi de către primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, deputatul Vasile Cîtea şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Edilul PSD de Schitu Duca a spus că demersul primarilor PSD este susţinut şi de patru din cei nouă parlamentaride Iaşi ai PSD.

Tot vineri, primarul PSD al comunei ieşene Holboca, Gheorghe Ştefurac, a anunţat că nu este de acord cu retragerea sprijinului politic în cazul preşedintelui interimar al PSD Iaşi, Mihai Chirica, spunând că nu aprobă o astfel de acţiune şi că acum partidul trebuie să se concentreze ”pe actul de guvernare” şi să recâştige încrederea electoratului ”prin acţiuni concrete”.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.