7 ANI DE S.M.U.R.D. ÎN MARAMUREȘ

Duminică, 8 ianuarie, s-au împlinit 7 ani de la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare din județul Maramureș.

Pe 8 ianuarie 2010, a avut loc ceremonia de înființare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul ISU Maramureș. La acea dată s-au inaugurat 3 stații, Baia Mare, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus. Din 2010 încoace,  în cadrul I.S.U. Maramureș s-au inaugurat încă 5 puncte de lucru S.M.U.R.D. la Fărcașa, Bogdan Vodă,  Târgu Lăpuș și Borșa, ultimul inaugurat fiind anul trecut la Cavnic.

În acest moment, S.M.U.R.D. Maramureș funcționează cu 9 echipaje, un echipaj de terapie intensivă mobilă și 8 echipaje de prim ajutor.

În cei 7 ani au fost pregătiți pentru acordarea primului ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare un număr de 266 paramedici care au avut ca și competențe resuscitarea cardio-pulmonară și acordarea primului ajutor în caz de traumă. De asemenea, 34 de paramedici au absolvit și cursul în urma căruia dobândit competențe  privind abordul intravenos și protezare respiratorie.

În tot acest timp, personalul serviciului a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine, în peste 40 000 de cazuri, pentru salvarea celor aflaţi la nevoie și au intrat în conştiinţa cetăţenilor ca simboluri ale speranţei, ale ajutorului venit rapid, în cele mai grele clipe.

În anul 2016, echipajul S.M.U.R.D. Maramureș prezent la Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Medical s-a clasat pe locul al doilea, devenind vice campioni naționali.

La ceas aniversar I.S.U. Maramureș, le mulțumește medicilor, paramedicilor și asistenților S.M.U.R.D. pentru efortul depus la salvarea vieților semenilor în toată această perioadă.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.