A apelat la modificarea contorului pentru a plăti facturi mai mici la gaz

Pentru a primi o factură mai mică la gaze, proprietarii unor imobile apelează la modificarea contoarelor. Un astfel de caz a fost semnalat ieri poliţiştilor de investigaţii criminale din Baia Mare. Potrivit Legii energiei electrice şi gazelor naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Ieri după-amiază, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au fost sesizaţi că la un apartament de pe strada Grănicerilor din municipiu s-au găsit defecţiuni la contorul de gaz. Un inginer al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate distribuirea integrată de gaze naturale şi electricitate a declarat că în timp ce înlocuia contorul de gaz a constatat că, în perioada 2011 – 2018, s-au efectuat intervenţii neautorizate iar modificările au avut scopul de a nu fi înregistrat în totalitate consumul de gaze naturale furnizate.

Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi desfăşoară cercetări privind încălcarea prevederilor Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 şi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.