A doua editie a Forumului Eurosfat, întitulată „Europa, încotro?”

forumul-eurosfat-2014-i98070Senatorul Liviu Marian Pop a participat astăzi, luni 7 aprilie, la Palatul Parlamentului, la ediția a doua a Forumului Eurosfat, întitulată „Europa, încotro?”. Scopul evenimentului este de a reuni societatea civilă, politicienii, mediul de afaceri și cetățenii, pentru a contura pozițiile, dar și așteptările pe care aceștia le au față de Uniunea Europeană.

În cadrul forumului au fost organizate o serie de dezbateri pe teme europene de actualitate precum relansarea economică, „reforma Cioloș” sau aderarea României la spațiul Schengen. De asemenea, au avut loc două reuniuni plenare cu tema principală – Alegerile Europarlamentare din mai 2014, la care au participat candidații la alegerile europene pentru a răspunde întrebărilor societății civile cu privire la forma și conținutul angajamentului lor european.

Atelierele Eurosfat 2014 au fost grupate în dezbateri cu candidați și dezbateri cu experți. Dezbaterile cu candidați au urmărit să aducă în prim plan viziunile și programele politice ale candidaţilor români care se vor confrunta în campania pentru alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, dezbaterile cu experți au oferit aportul societății civile și al experților în politici publice la anumite probleme specifice care vizează poziționarea României în cadrul Uniunii Europene.

Eurosfat 2014 a fost organizat de Europuls şi Centrul Român de Politici Europene sub înaltul patronaj al Parlamentului European, în parteneriat cu o serie de organizații non-guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.