A fost depistat primul caz de coronavirus la o pisică! Vezi ce simptome prezintă patrupedul

Medicii veterinari au depistat primul caz de coronavirus la o pisică! Patrupedul din Marea Britanie prezenta simptome ușoare de boală.

A apărut primul caz al unui animal infectat cu Covid-19. O pisică din Marea Britanie a fost testată pozitiv cu virusul Sars-CoV-2, după ce s-a infectat de la stăpânii săi. Între timp, aceștia s-au vindecat, însă patrupedul a urmat să prezinte simptome ușoare, potrivit The Guardian.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Cercetările efectuate pe animale arată că acestea pot fi infectate cu coronavirus, de la oameni, dar nu pot transmite mai departe boala. De asemenea, acestea manifestaă simptome ușoare și se pot vindeca în câteva zile.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

„Este un eveniment rar, iar animalele infectate manifestă simptome ușoare și se vindecă în câteva zile. Nu există dovezi că animalele de casă transmit virusul oamenilor”, a spus Christine Middlemiss, șeful Departamentului Veterinar din Marea Britanie.

Astfel, specialiștii trag un semnal de alarmă și le reamintesc oamenilor că este necesar să se spele pe mâini după ce ating animalele.

Inițial, medicii veterinari au crezut că animalul de companie se confruntă cu altă boală respiratorie, frecventă în rândul pisicilor, dar s-au gândit să-i facă și un test de Covid-19, care s-a dovedit a fi pozitiv.

Pe tot mapamondul au fost confirmate doar câteva cazuri de coronavirus la animale, acestea fiind crescute de oameni în casă, dar au existat cazuri și la Grădina Zoologică din Bronx, New York.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.