A fost descoperit un nou simptom al infecţiei cu noul coronavirus. Atenţie, nu ignora această problemă!

A fost descoperit un nou simptom al infecţiei cu noul coronavirus. Atenţie, nu ignora această problemă!

Noul tip de coronavirus face ravagii în toate colţurile lumii, iar oamenii de ştiinţă sunt de părere că acesta se manifestă şi printr-un alt simptom, pe lângă cele cunoscute până acum, precum febră, tuse, dispnee.

Mai exact, medicii ORL francezi susţin că pierderea mirosului este un alt simptom provocat de infecţia cu noul tip de coronavirus.

Şeful Direcţiei pentru Sănătate din ministerul de resort francez, Jerome Salomon, anunţă că specialişti ORL au observat în aceste ultime zile „o recrudescenţă a cazurilor de anosmie”. Practic, este vorba despre o „dispariţie bruscă a mirosului”, dar fără nas înfundat, iar câteodată însoţită de o dispariţie a gustului (ageuzie).

Dispariţia bruscă a mirosului descrisă de mai multe persoane diagnosticate cu COVID-19 poate surveni în mod izolat sau împreună cu alte simptome asociate virusului. În cazul anosmiei, „trebuie să sunaţi la medicul de familie şi să evitaţi automedicaţia fără avizul specialistului”, a subliniat Jerome Salomon, potrivit Agerpres.

Acest simptom se întâlneşte „destul de rar” şi este observat „în general” la pacienţi tineri, care dezvoltă forme „mai puţin severe” ale bolii, a precizat directorul pentru Sănătate. Societatea franceză de ORL a lansat vineri o alertă vizând recrudescenţa acestor cazuri, mesaj distribuit de medici pe reţelele de socializare. „Există o legătură evidentă între anosmie şi virus, a afirmat Jean-Michel Klein, preşedintele Consiliului naţional profesional al medicilor ORL, cu sediul la Paris, potrivit Agerpres.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

  1. Asta e un avantaj pt cei care intra in spitalele judetene din Romania. Mirosul de clor the sufoca. Spala toate podelele sin spital cu clorina de aia ieftina. Mi am vizitat un prieten intr un spital mic din Mures si am iesit de acolo ametit. Un miros extraordinar. Nu stiu cum de nu mor de intoxicatii feneiile de serviciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.