A fost inaugurat „Phoenix”, primul Centru social multifuncţional destinat persoanelor cu dizabilităţi din Baia Mare

centruPersoanele cu dizabilități din municipiul Baia Mare beneficiază de astăzi de un centru social multifuncțional modern, dotat la standarde europene, unde vor putea beneficia de servicii sociale și medicale de care au atât de mare nevoie. Aproximativ 100 de persoane vor putea beneficia aici zilnic de diverse servicii cum ar fi informare și consiliere personală și familială, fizioterapie, hidroterapie, gimnastică medicală, masaj, saună, servicii de igienă, logopedie, kinetoterapie, psihoterapie, activități ocupaționale și educaționale.

 

Centrul „Phoenix” a fost inaugurat ieri, fiind situat pe str. Grănicerilor din cartierul Vasile Alecsandri. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, valoarea sa ridicându-se la peste 2.500.000 de lei. Activitatea centrului va fi susținută financiar de la bugetul local. Inaugurarea centrului a fost una simbolică, primarul Cătălin Cherecheș preferând să ofere panglica tricolor preşedintelui Asociaţiei Esperando, Daniel Filipaș.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Ofer cadou această panglică tricolor, în semn de recunoștiință, celor de la Asociația Esperando. Ei sunt simbolul acestei activități în municipiul Baia Mare și în judeţul Maramureş. Acest centru a fost amenajat în cartierul Vasile Alecsandri, într-o zonă care urmează să se dezvolte într-un mod progresiv și accelerat. Este o suprafață de aproximativ șapte hectare unde urmează să se dezvolte și o creșă, grădiniță, locuințe, dar poate și încă un centru social. Așadar, generăm pentru cartierul Vasile Alecsandri, dar și pentru întreg orașul, câteva facilități importante în zona socială, în zona de îngrijire”.

Daniel Filipaş, preşedinte Asociaţia Esperando
„Au trecut destui ani de când am început să discutăm despre posibilitatea transformării unei clădiri abandonate, ruinate, într-un centru de acest fel și uite că a venit și vremea aceasta. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem că se schimbă ceva în oraș, iar dacă schimbările acestea aduc un plus și persoanelor cu dizabilități, cu atât mai mare este bucuria. Un centru dedicat persoanelor cu dizabilități și poate chiar cu nevoi speciale, nu poate decât să aducă onoare localității și un plus de calitate vieții persoanelor cu dizabilități”.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.