A fost inaugurată linia de troleibuz care leagă cartierul V.Alecsandri de restul municipiului

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului, alături de consilierii locali şi de prefectul judeţului Maramureş, a inaugurat sâmbătă, 23 august,  noua linie de troleibuze din cartierul Vasile Alecsandri. Noua reţea are o lungime de aproximativ 5,1 kilometri şi cale dublă de rulare, fiind deservită de troleibuze noi, dotate după standarde europene, cu sisteme de afişaj şi avertizare sonoră. Primarul Cătălin Cherecheş a declarant că sistemul de transport în comun din municipiul Baia Mare a făcut un pas înainte odată cu inaugurarea acestei noi linii, un pas care înseamnă nu doar mai mult confort pentru băimăreni, ci şi cheltuieli mult mai mici pentru compania Urbis.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Este o investiţie importantă, pe fonduri europene, o investiţie care generează confort pentru cetăţeni şi, bineînţeles, completează sistemul de transport în comun pentru municipiul Baia Mare. Am dat importanţă sistemului de transport public din Baia Mare începând cu achiziţia autobuzelor, acum punem această linie de troleibuz în funcţiune, cu troleibuzele noi şi va urma un nou proiect, care ţine de prelungirea liniilor de troleibuz spre Recea, Tăuţii Măgherăuş şi Groşi. Pas cu pas cred că sistemul de transport în comun din municipiul Baia Mare va fi un exemplu pentru toate municipiile din ţar. Mai mult decât atât, raportându-ne la costuri, faţă de anul 2012 când nu aveam autobuze noi şi nici troleibuze, cheltuielile au scăzut cu aproape 400.000 euro într-un an. Aşadar ne raportăm şi la costuri, dar ne raportăm şi la confortul pe care îl oferim cetăţenilor”.
Traseul noii linii de troleibuz 54 este următorul:
Auchan (Real) – B-dul București – Dorna – Gara CFR – B-dul Traian – Pizza Plus – B-dul Republicii – Liceul Sportiv – B-dul Unirii – Kaufland 2 – str. Grănicerilor – Center Grănicerilor – str. Mihai Eminescu – Piața Izvoare (sensul giratoriu de la intersecția str. 22 Decembrie, str. V.Alecsandri, str. Cloșca, str. A. Mureșanu) și retur.
Troleibuzele vor circula la un interval de 15 minute în zilele lucrătoare între orele 5:00 – 23:00 astfel:
Ore plecare Piața Izvoare: 5:00 – 22:25;
Ore plecare Auchan (Real): 5:30 – 23:00.
Troleibuzele vor circula la un interval de 30 de minute în zilele nelucrătoare între orele 5:00 – 22:30 astfel:
Ore plecare Piața Izvoare: 5:00 – 21:55;
Ore plecare Auchan (Real): 5:30 – 22:30.
Mai multe despre acest proiect dus la bun sfârşit puteţi citi aici: http://www.baiamare.ro/ro/Proiecte/Transport-si-strazi/Imbunatatirea-transportului-public-urban-prin-extinderea-retelei-de-troleibuz-si-a-infrastructurii-aferente-in-Baia-Mare–cartier-Vasile-Alecsandri/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.