A încălcat legea protecției animalelor. Ce au constatat polițiștii în urma percheziției la domiciliul unui băimărean?

Ieri, 23 decembrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, sprijiniți de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în Baia Mare la adresa unui bărbat.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat și ridicat un instrumentar chirurgical folosit pentru intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului, substanțe analgezice a căror deţinere este supusă unor autorizări speciale și substanțe susceptibile a fi droguri.

Totodată, la adresa bărbatului au fost identificate exemplare canine a căror comercializare este interzisă și sancționată de legea penală, cât și exemplare canine din categoria câinilor periculoși ce au suferit intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului.

Substanțele susceptibile a fi droguri au fost ambalate și sigilate urmând a fi înaintate D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Maramureș pentru continuarea cercetărilor, existând suspiciuni cu privire la existența unor fapte penale incriminate de Legea nr. 143/2000.

În cauză, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de importul sau comercializarea câinilor prevăzuți la art. 1, lit. a prev. de art. 13 din O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, faptă prev. de art. 25, alin. 1, lit. f, din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.