A pus bicarbonat pe un cartof tăiat. E un truc genial, trebuie să îl ştii

Lista trucurilor pentru casă ce îl au ca ingredient principal pare fără sfârșit. De data asta, vom afla ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe un cartof tăiat și de ce ar trebui să faci și tu asta, dacă vrei să scapi de cele mai dificile pete fără prea mari bătăi de cap și fără să folosești produse chimice. Este, de fapt, unul dintre așii din mâneca celor mai iscusite gospodine.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Ce se întâmplă dacă presari bicarbonat de sodiu pe un cartof tăiat

Gospodinele știu prea bine că momentul în care preparatele ce urmează să fie savurate de familie sau musafiri sunt gata nu înseamnă că munca în bucătărie a ajuns la final. Spălatul muntelui de vase ce se formează în chiuvetă dă mari bătăi de cap. Nici norocoasele care au o mașină de spălat vase nu scapă, având în vedere faptul că se recomandă ca oalele și tigăile să fie curățate de mână, dacă vrem să le păstrăm cât mai mult timp.

Dintre toate urmele ce trebuie spălate după fiecare rundă de gătit, cele mai dificile sunt petele de grăsime de pe tigăi. Poți spune adio efortului uriaș depus pentru a le elimina dacă aplici un truc pentru care vei avea nevoie doar de un cartof și puțin bicarbonat de sodiu.

Taie cartoful în jumătate și presară pe el bicarbonat de sodiu. Folosește-l apoi pe post de burete și freacă interiorul vasului de gătit. Efectul nu se va lăsa așteptat. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să se elimine partea murdară a cartofului sau să se ia o altă bucată peste care să se presare mai mult bicarbonat.

Trucul ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenal

Dacă ai de curățat un vas emailat, folosește puțină apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu. În loc de cartof sau burete, se recomandă o lingură de lemn, care nu va zgâria suprafața vasului.

Trebuie menționat că bicarbonatul de sodiu nu este singura soluție. Un efect similar se poate obține și cu un săculeț de ceai uscat. Folosește puțină apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu. În loc de cartof sau burete, se recomandă o lingură de lemn, care nu va zgâria suprafața vasului.

Urmele de arsură dispar imediat și cu aproape niciun efort. În loc să frecați vasul, pur și simplu turnați apă cu oțet în el și puneți la fiert. Dacă petele nu dispar complet, repetați procesul.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.