A VENIT IARNA în MARAMURES! Zăpadă de 10 de centimetri şi temperaturi de -9 grade

A VENIT IARNA în MARAMURES! Zăpadă de 10 de centimetri şi temperaturi de -9 grade

Vremea se menține rece si astazi in judet, , indeosebi noaptea si dimineata. Cerul va fi temporar noros ziua, variabil noaptea.  In cursul zilei, pe arii restranse, indeosebi la munte, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 2 grade, iar cele minime intre -9 si -6 grade. Sectoarele de drumuri judetene sunt curate si umede.

Pe DJ 109F in varf la Cavnic se gaseste, pe ambele parti ale carosabilului, in cateva zone zapada framantata. Stratul de zapada este prezent pe arii extinse si masura in aceasta dimineata 10 cm la Baiut,  9 cm la Firiza, 8 cm la Mesteacan, 7 cm in Baia Borsa, Ruscova, Ulmeni, 6 cm la Cavnic, Razoare, Vadu Izei, Baia Sprie, Targu Lapus si Baia Mare, 5 cm la Sacel si Poiana Borsa.  Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

A nins in județ pe parcursul zilei și nopții trecute. Zăpada frământată cu grosimea de pana la 1 cm este depusă pe partea carosabila pe DN 18, sector de la Borsa pana la ieșirea din județ. De asemenea, zăpada frământată cu grosimea de pana la 1 cm se găsește pe DN 18B. Celelalte sectoare de drumuri naționale au partea carosabila curată și umeda. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu utilajele din dotare pentru îndepărtarea zăpezii și s-au împrăștiat 268 tone sare.  Acum fulguieste in zona de munte și cad precipitații sub forma de lapoviță in zona de deal. Fata de situația de pe DN 18 la Moisei, respectiv DN18B pe Dealul Grosului a mai fost un TIR ieșit de pe partea carosabila in zona societății Taparo, pe DN18B, dar fără a fi perturbata circulația rutieră. Valori ale temperaturii aerului înregistrate moaptea trecută și in aceasta dimineața: -4 grade la Cavnic, – 3 grade la Ocna Suharău, Targu Lapus, Baia Mare și Seini, -2 grade in Borsa, Sighetu Marmatiei și Vișeu de Sus.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.