„Acceptă-mă așa cum sunt”

La finele acestei săpămâni, timp de două zile, membrii Asociației Autism Baia Mare au inițiat „Conferința națională cu participare internațională,  Acceptă-mă așa cum sunt”.

Evenimentul  aflat la a treia ediție este organizat în cadrul proiectului  Servicii Sociale Integrate – Asistență  și Intervenție În Tulburări De Dezvoltare, fiind finațat prin Granturile Spațiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul este derulat de Asociația Autism Baia Mare în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, în perioada 1 martie 2015- 30 aprilie 2016 cu scopul imbunătățirii abilităților de viață a 120 de copii cu tulburări de dezvoltare și comportament, prin dezvoltarea unui pachet de servicii moderne și eficiente de depistare, intervenție personalizată, monitorizare și evaluare.

„Iubește-ma necondiționat = AUTISM”

Cu siguranță mulți dintre noi nu cunoaștem cu adevărat adâncul acestei tulburări, insă potrivit specialiștilor pentru copii cu autism lumea este văzută altfel. De ce nu, poate mai bună.

Tulburarea apare în toate tipurile de familii indiferent de mediul social, rasă, etnie și este de patru ori mai întâlnită la băieți decât la fete.

Ei nu au ales să aibă acest diagnostic, li se întămplă lor și nu nouă. Fără sprijinul părinților sau Asociației, șansele la o viață adultă sunt foarte mici. Cu spijinul apropiaților, posibilitățile sunt enorme și merită efortul. Rețeta specială conține trei ingrediente, RĂBDARE, RĂBDARE, RĂBDARE. Esența constă în faptul de a vedea autismul ca și o abilitate mai specială decât ca și o dizabilitate. Privirea trebuie să fie îndreptată dincolo de limitări spre talentele pe care autismul le oferă. Este adevărat că uneori, în funcție de gravitate, copilul nu privește în ochii oamenilor sau nu sunt buni la conversație însă ei nu mint, nu trișează, nu jignesc și nu au prejudecăți.  Însă, cu atenția și capacitatea lor de concentrare ar putea deveni următorul Einstein sau Mozart. Ei au avut autism. Tot ceea ce pot să devină se va realiza cu ajutorul fundației lor, părinții și Asociația.

Pentru toate aceste lucruri, invitații evenimentului „Acceptă-mă așa cum sunt” au dorit ca prin temele alese și dezbătute să motivaționeze și să încurajeze persoanele aflate în situația de a privi zilnic autismul. Consilierea părinților și a cadrelor didactice, epuizarea profesională, limbajul intre normalitate și patologie sunt câteva dintre temele amintite cu folos în cadrul desfășurării evenimentului.

Azi, Conferința  s-a încheiat prin două workshop-uri  cu privire la aplicații în terapia bazată pe roboți sociali și managementul stress-ului la copii și adulți.

Pentru cei care vor să se alăture în sprijinirea acestor copii, redarea zambetelor și indeplinirea dorințelor se pot implica accesând contul pentru donații:

RO95 BACX 0000 0008 5400 300 UNICREDIT TIRIAC BANK

„Cu un bănuț poți cumpăra cerul, nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.