Această greșeală ar putea fi fi pedepsită cu dosar penal pentru tentativă de omor

Este vorba despre o propunere făcută de către Asociația Pro Infrastructura. Potrivit asociației respective, șoferii care merg pe contrasens ar trebui să primească dosar penal pentru tentativă de omor.

De asemenea, ONG-ul respectiv cere și amenzi sau sancțiuni mai dure și în cazul șoferilor care conduc sub influența alcoolului, trec pe roșu sau depășesc viteza legală cu peste 50 de kilometri/oră.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

În acest context, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a reacționat prin a spune că șoferii trebuie învățați să conducă cu atenție.

„Mașina este o armă. Dacă nu știi să o controlezi sau, mai ales, dacă nu vrei să o conduci corect, devine o armă. După cum vedem, suntem într-un război continuu. În fiecare zi mor cinci oameni. Avem 25 de răniți grav și vreo 80 de răniți ușor în medie. Am avut weekend-ul trecut 27-28 de morți, în timp ce în Suedia au fost zero morți într-un weekend. (…) Școala de șoferi nu știe ce trebuie să îi învețe pe viitorii șoferi”, a spus Titi Aur pentru alephnews.ro

Situația de pe șosele din România

De asemenea, acesta a spus că i se pare greșit „să avem doar propuneri reactive în ceea ce privește conducerea pe stradă.”

„Mi se pare greșit să avem doar propuneri reactive în ceea ce privește conducerea pe stradă. Pentru a putea liniști situația de pe șosele trebuie ca România să se trezească din acest punct de vedere, aici mă refer la autoritățile de la cel mai înalt nivel, și să devină strategie națională reducerea numărului de victime, să se ajungă la un pachet de măsuri dure. Sunt de acord, când întorci pe autostradă se numește tentativă de omor. Nu poți să spui că ai făcut-o din greșeală“, a mai spus Titi Aur pentru Aleph News.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.