Acţiune de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar

Luni 30 ianuarie a.c., în localitatea Sighetu Marmaţiei a avut loc o acţiune în colaborare cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar în zona acestor instituţii.

Pe timpul desfăşurării acestei acţiuni, jandarmii împreună cu cadrele didactice au identificat un număr de 7 elevi care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ pe timpul programului educaţional. Cu toate că asemenea acţiuni preventive de conştientizare au fost şi sunt executate periodic, fenomenul absenteismului şcolar  se menţine pe raza judeţului nostru. Conform prevederilor H.C.J. 38/2003, art. 2, lit. j, aceşti tineri au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă.

Având în vedere necesitatea prevenirii situaţiilor de risc în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în scopul creşterii gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic, a prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar, a fenomenului contravenţional şi infracţional, jandarmii maramureşeni vor continua executarea unor asemenea misiuni.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.