ACŢIUNE DESFĂŞURATĂ ÎN AUROPORTURI, PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂŢII DE TAXIMETRIE

taxi_otopeni_24021000_77071000În urma unei acţiuni desfăşurate în zona aeroporturilor internaţionale din Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, pentru verificarea legalităţii transportului de persoane în regim de taxi, poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale.

 La data de 3 iunie a.c., Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. a coordonat o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi”, în zona aeroporturilor internaţionale Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi,  Timişoara şi Bucureşti – Henri Coandă.

Poliţiştii au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi pentru sancţionarea celor care deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, echipele de control au verificat 128 de autovehicule şi au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 27 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 5 sancţiuni au fost aplicate pentru încălcări ale altor normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate au fost retrase 2 certificate de înmatriculate.

Alături de poliţişti, la acţiunile de control au participat  şi jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.