ACŢIUNE LA TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

politistiicuochiicaleferata2-1384539879 Peste 1.300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri şi de la transporturi, într-o singură zi, în timpul unei acţiuni ce s-a desfăşurat, în 12 judeţe, pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. Ca măsură complementară, faţă de 81 de conducători auto s-a dispus măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

 La data de 11 iunie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării regulilor rutiere.

Astfel, 392 de poliţişti ai structurilor de poliţie rutieră şi transporturi au acţionat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată, în judeţele Argeş, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Mureş, Olt, Sălaj, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Pe parcursul activităților desfăşurate, au fost constatate 11 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 1.331 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 252 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, permisele de conducere a 81 de conducători auto, în 34 de cazuri pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi în 15 situații pentru că au au depăşit pe platforma căii ferate sau au efectuat depăşirea la mai puţin de 50 m de aceasta.

De asemenea, pentru defecţiuni tehnice, poliţiştii au retras 31 de certificate de înmatriculare.

 Poliţiştii au depistat un bărbat din Bacău  care a condus o autoutilitară, iar la trecerea la nivel cu calea ferată nu a respectat semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase, semibarierele fiind în curs de coborâre. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Un bărbat, de 47 de ani, din Bacău, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

Stimaţi conducători auto, acele câteva minute în care trebuie să aşteptaţi la barieră, precum şi o asigurare temeinică la traversarea trecerii la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.