ACȚIUNEA FOC DE ARTIFICII LA FINAL

În perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017 Poliţia Română a desfășurat acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. 

În perioada de referință poliţiştii maramureșeni au efectuat controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice și au acționat în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru identificarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile legale din acest domeniu.

Astfel, în perioada de derulare a acţiunii, în județul Maramureș, sub coordonarea polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au desfăşurat 60 de acțiuni de control, în urma cărora au fost constatate 20 de infracţiuni de efectuare fără drept a unor operaţiuni cu articole pirotehnice  şi de comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, în timpul celor aproape două luni de acţiuni, peste 260 kg de articole pirotehnice.

Prin activităţile de verificare şi control desfășurate de polițiști în perioada sărbătorilor de iarnă, s-a urmărit și prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice precum şi depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă aceste prevederi. În județul Maramureș, în acest sezon de iarnă, au fost sesizate poliției patru cazuri de rănire ușoară. Cele patru persoane rănite ca urmare a efectuării fără drept de operațiuni cu obiecte pirotehnice au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, polițiștii maramureșeni atrag încă o dată atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise și vă recomandă să respectați legislația în vigoare. Orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.