Acţiuni ale poliţiştilor maramureşeni de investigare a fraudelor

În perioada 13 – 14 noiembrie a.c., ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun  şi a faptelor de evaziune fiscală în domeniul producerii, transportului şi comercializării produselor de panificaţie.

În acest context, au fost verificate 18 societăţi comerciale, patru persoane fizice care desfăşurau activităţi de comerţ şi cinci autovehicule, fiind constatată o infracţiune la Legea nr. 86/2006  privind Codul Vamal al României. Totodată,  au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, din care una la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, una  la OUG 12/2006 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale şi una la OUG 190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase. Valoarea amenzilor aplicate de poliţişti este de 8000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 47,5 grame metal preţios, produse de panificaţie şi 30 pachete cu ţigarete, toate în valoare de aproape 7500 de lei. Cu aceeaşi ocazie, a fost indisponibilizat  un autoturism în valoare de 10 000 de lei, utilizat la transportul produselor de panificaţie comercializate fără documente legale de provenienţă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.