Acţiuni pentru siguranţa rutieră

Vineri, 04 iulie 2014, poliţiştii din Recea împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş au efectuat controale în trafic pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Ei au controlat 21 de autovehicule şi au legitimat 24 de persoane. Participanţii la acţiune au constatat 17 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi de 2250 lei. Totodată, au fost retrase trei certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice.

Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere soldate cu victime pe fondul nerespectării prevederilor legale privind centura de siguranţă şi folosirea telefonului mobil de către participanţii la trafic, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au desfăşurat o acţiune în 04 iulie a.c. Ei au controlat 62 mijloace de transport şi au constatat 76 contravenţii, majoritatea la tematica acţiunii. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 13760 lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării trei permise de conducere.

În 06 iulie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ pentru prevenirea victimizării participanţilor la traficul rutier prin producerea de accidente pe fondul vitezei excesive. Ei au controlat 29 de autovehicule şi au constatat 35 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi de 7790 lei. 20 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul legal de viteză. Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării trei permise de conducere.

În perioada 03 – 04 iulie a.c., poliţiştii din Seini au efectuat verificări în trafic privind legalitatea efectuării transportului de persoane în regim de taxi. Ei au verificat 47 autovehicule şi au legitimat 61 de persoane. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 23 sancţiuni contravenţionale, au reţinut în vederea suspendării un permis de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de astfel de evenimente, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au acţionat sâmbătă pe principalele artere de circulaţie din localitate. Ei au controlat 30 de autovehicule şi pentru neregulile constatate au aplicat sancţiuni contravenţionale în sumă de 1350 lei.

Tot pentru creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier au acţionat şi poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus în perioada 04 – 07 iulie a.c. Ei au controlat 191 autovehicule şi au constatat 43 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în sumă de 6950 lei. Pe timpul desfăşurării activităţilor, poliţiştii au constatat trei infracţiuni şi au reţinut în vederea suspendării un permis de conducere.

În cadrul activităţilor de supraveghere şi control a traficului rutier, poliţiştii maramureşeni au constatat unsprezece infracţiuni rutiere. Şase au fost infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului, trei au fost infracţiuni de conducere fără permis iar două au fost infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. Faptele penale au fost comise de nouă maramureşeni şi un sătmărean cu vârsta cuprinsă între 21 şi 52 de ani şi au fost constatate pe raza localităţilor Sighetu Marmaţiei (2), Ruscova, Leordina, Recea (2), Baia Mare (2), Budeşti, Ocna Şugatag şi Seini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.