Activităţile în aer liber, supravegheate de jandarmii montani!

jandarmi montaniŢinând cont de prognoza meteo şi de faptul că perioada concediilor de odihnă este în desfăşurare, Jandarmeria Maramureş readuce în atenţia cetăţenilor respectarea prevederilor privind desfăşurarea activităţilor de picnic în aer liber, pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, reglementate prin Legea nr. 54 din 19 martie 2012.

În scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvata a activităţilor de picnic, recomandăm respectarea de către turişti a regulilor de bază atunci când se află în natură. Conform legii, cetăţenii care nu respectă prevederile legale privind zonele de recreere, pot fi sancţionaţi cu amenzi ale căror valori se încadrează între 100 şi 5.000 de lei, în funcţie de gravitatea faptei. Spre exemplu, cei care aruncă gunoiul în locuri neamenajate riscă o amendă între 200 şi 2.000 de lei, iar pentru aprinderea focului în locuri nepermise, cetăţenii pot fi sancţionaţi cu amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei.

De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul de recreere, turiştii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sau apelând numărul unic de urgenţă „112”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.