ADMINISTRATOR ŞI ANGAJAŢI AI UNOR FIRME DE EXPLOATARE MINIERĂ, REŢINUŢI

Poliţiştii din Braşov au efectuat 12 percheziţii la sediile unor firme care ar fi desfăşurat activităţi de exploatare minieră, fără a deţine autorizaţii legale şi fără a le declara, precum şi la administratorul şi la 3 angajaţi ai acestora. Cele 4 persoane bănuite în cauză au fost reţinute.

La data de 22 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Braşov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au efectuat 12 percheziţii în judeţul Braşov, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Percheziţiile au avut loc la sediile sociale ale unor firme, la locuinţele a patru persoane bănuite în cauză, precum şi la sediile a două instituţii publice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012–2014, trei firme braşovene ar fi desfăşurat activităţi de exploatare minieră şi sortare de pietriş, fără a deţine autorizaţiile legale şi fără declararea acestora.

Materia primă rezultată ar fi fost folosită pentru lucrări de amenajare şi asfaltare de drumuri, în baza unor contracte încheiate cu două instituţii publice, de pe raza judeţului Braşov.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.200.000 de lei.

Administratorului celor trei firme şi trei angajaţi ai acestora au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și executarea de activităţi  miniere fără permis sau licenţe, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.