Adrian Năstase prezent în Baia Mare la relansarea unui proiect vechi de 120 de ani : Colonia Pictorilor din Baia Mare

Adrian Năstase a participat vineri , 10 noiembrie 2017, la deschiderea oficială a Coloniei Pictorilor din Baia Mare. Acesta a poposit pe meleagurile băimărene la invitația primarului,  Cătălin Cherecheș.

Colonia Pictorilor  a adus la lumină 120 de existență a școlii de pictură băimăreană, a fost primul proiect cultural european  pe teritoriul românesc , un proiect la care au participat peste 5000 de artiști din toată lumea, un proiect care a continuat ceea ce s-a întâmplat la  Barbizon sau la München cu artiști plastici de cel mai înalt nivel, cu o artă  exprimată într-un spațiu multicultural, în ținutul ardelenesc, în care se îmbină profunzimea diferitelor etnii cu credința în Dumnezeu.

Pe blogul său , profund impresionat , Adrian Năstase a menționat :

“In acest week end, am fost la Baia Mare , unde am participat, la invitatia primarului Cătălin Chereches, la relansarea unui proiect vechi de 121 de ani – „Colonia pictorilor” un spatiu in care artisti de  diferite etnii si inspiratii, se intalneau, realizand lucrari, consemnate, mai tarziu, ca apartinand „Scolii de la Baia Mare”.

Mi-a făcut o mare plăcere să particip la un eveniment artistic de mare tinută, exprimand preocuparea pentru artă intr-un spatiu multicultural. Refacerea vechilor clădiri intr-un stil modern dar care păstrează linia unor clădiri de la sfarsitul secolului 19, cele 28 de noi ateliere, galeria de expozitii, parcul gandit pentru dialog va reprezenta, sper, un exemplu si pentru alti edili. L-am felicitat, cu oarecare invidie, pe Cătălin Chereches pentru aceasta realizare, in conditiile in care „oraselul artistilor”, initiat de mine, in Bucuresti, in 2003-2004, nu a putut fi realizat in zona Casei Scanteii, din cauza primarului general din acea vreme.”

VEZI blog Adrian Năstase : https://adriannastase.ro/2017/11/13/colonia-pictorilor-de-la-baia-mare/

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.