Adrian Todoran, deputat de PMP : dacă eu, ca parlamentar de opoziție, mă „bat” pentru proiectele Maramureșului , trebuie să fiu ajutat de parlamentarii așa -zisei puteri! VIDEO

Adrian Todoran, deputat de PMP : dacă eu, ca parlamentar de opoziție,  mă „bat” pentru proiectele Maramureșului , trebuie să fiu ajutat de parlamentarii așa -zisei puteri. Amendamentele noastre au fost respinse cu argumente de grădiniță

Parlamentarii  maramureșeni , ai formațiunii politice PMP , în cadrul conferinței de presă organizată azi, 9 februarie 2017, în Baia Mare au făcut o trecere în revistă  a acțiunilor din ultimele săptămâni din Parlamentul României, impactul Ordonanței 13 asupra demnitarilor și a străzii, amendamente propuse și efectul guvernării  Dragnea-Grindeanu -Tăriceanu  asupra comunităților maramureșene.

Cea mai mare supărare pe care o invocă Adrian Todoran, deputat PMP, este cea legată de respingerea tuturor amendamentelor aduse de opoziție. Deși  amendamentele  erau făcute pentru cetățeni și nu pentru un segment politic , cel a opoziției, totuși guvernul PSD-ALDE respinge toate solicitările, pentru el contează supremația politică și nu cetățeanul, beneficiar a modificărilor legislative propuse: ” Nu mi se pare normal că parlamentarii acestei mari alianţe PSD-ALDE să respingă în unanimitate toate proiectele propuse pentru Maramureş.

Am propus amendamente pentru comunităţi  ca :comuna Recea, cu primar PSD ,  a fost respins, în comunele  Ocna Şugatag, Moisei, Groşi , Cicarlau ,cu primar  PDL, au fost respinse, Dragomireşti şi Remetea Chioarului , cu primar PMP,  toate în bloc au fost respinse.

Nu este normal că în 2017 să se facă o separare între votanţii PSD şi votanţii care sunt contra PSD, indiferent de culoarea politică, deşi  în 27 de ani nu s-a învăţat o lecţie  politică, schimbarea se face prin noi, de aceea am mers şi am propus amendamente fără a  ţine cont  de culoare politică.

Dragnea şi  miniştrii nu au înţeles că în primul rând contează nevoile comunităţii  şi nu culoarea politică.

Am să subliniez că nu culoarea politică contează, cei din PSD vin cu un program de guvernare stufos, vreau să va spun că în Maramureș  în 2017 se vine doar  cu o sumă mică,  pentru  58,7 km alocați  pentru reabilitarea  drumului DN18 , Baia Mare -Sighet, atât primeşte Maramureşu de la Ministerul Transportului.

Ministrul Transportului nu cunoaște programul de guvernare, deși numai Dragnea îl cunoaște din scoarță în scoarță.

Dar și acestea nu este meritul actualului guvern , ci acum trebuie să se finalizeze acest drum. Este o bătaie de joc asupra democraţiei  că orice propune opoziţia să nu se aprobe. Au ieşit noaptea ca hoţii şi au publicat o ruşinoasă ordonanţă pe care au publicat-o în Monitorul Oficial la ora 1,30  . Felicit băimărenii, maramureşenii,  pe toți  românii , am mers alături de români  în Bucureşti,  seara după ce ne terminam comisiile.

Dragnea ne  poate minţi, o dată , de două ori, dar nu poate minţi pe toată lumea la nesfârşit. Partidul Mișcarea Poporului  a cerut public demisia Guvernului, demisia de onoare a acestui Guvern care nesocotește și  își bate joc de vocea poporului.”

În 27 de ani  niciodată nu s-a publicat noaptea ordonanțe de urgență, PSD-ul nu a învățat  nimic din politică, astfel  senatorul PMP, Iustin Talpoș, a declarat  :” Cei din București le-au strigat – hoții, nimeni dacă nu are nimic de ascuns nu publică ordonanțe noaptea, iar  pe holurile Guvernului chiar  reprezentanți ai   PSD au recunoscut că nu sunt de acord  și că este cel mai slab guvern. Ordonața s-a abrogat dar s-a produs și văzut  efecte acesteia, unele persoane au demisionat.

Această ordonanță va veni  sub formă de proiect  de lege în Parlament pentru dezbatere, se vor reformula aspecte, noi cei din PMP suntem foarte  hotărâți să punem punct  abuzurilor și vom veni cu demersuri  legislative cât mai clare   care nu vor lăsa loc de interpretări.”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.