Advertorial: Deputat USR de Maramureș Vlad Duruș”La 13 zile după condamnarea la închisoare pentru abuz în serviciu Dragnea, scăpat de pușcărie de colegii din PSD-ALDE”

PSD-ALDE au grăbit votul pe Codul Penal și azi au supus plenului Camerei Deputaților modificările la articolele de lege care-l scapă pe Dragnea de închisoare. Abuzul în serviciu a fost redefinit și limita maximă de pedeapsă a fost coborâtă la 5 ani. Prin aceasta s-a redus și termenul de prescriere a faptei la 5 ani.

Deputații PSD-ALDE au avut grijă să scoată din definiția abuzului în serviciu prevederea că există infracțiune și atunci când „folosul e pentru altul”. În acest fel au restrâns infracțiunea doar la situația în care câștigul material e „pentru sine sau rudă până la gradul II”. Au eliminat partea din conținutul infracțiunii pentru care Liviu Dragnea a primit 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. „E aberant ceea ce se întâmplă. Azi, terții au fost scoși din definirea abuzului. Mâine, vom redefini mita. Pe aceeași logică, nu va mai fi considerată infracțiune de luare de mită dacă spui că ai luat banii pentru un prieten sau pentru partid! Europa nu ne va ierta astfel de derapaje. Din păcate pentru România, pe cei care conduc azi nu-i interesează ce se întâmplă cu țara. Dragnea trebuie scăpat indiferent de consecințe. În noua forma, un funcționar public, care a acordat unui prieten sau coleg de partid un contract de lucrări supraevaluat, nu va mai putea fi acuzat de abuz în serviciu, chiar dacă prin fapta sa, cu intenție, a încălcat legea provocând un prejudiciu de milioane de euro”, a declarat deputatul USR de Maramureș, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților, Vlad Duruș.

Parchetul General și DNA au ieșit cu un comunicat prin care contesta modificările aduse infracțiunii de „Abuz în serviciu”. Peste 200 de dosare deschise sau trimise în judecată anul trecut își vor pierde obiectul. Prejudiciul estimat în aceste dosare se ridică la peste 148 de milioane de euro.

(P)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.