ADVERTORIAL: Deputatul Duruș (USR) o nouă intervenție la Guvern în problema aeroportului

Deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a avut o nouă luare de poziție în Parlamentul României în legătură cu ceea ce se întâmplă la Aeroportul Internațional Maramureș. Parlamentarul a fost vocea cea mai activă pe acest subiect, atrăgând în nenumărate rânduri atenția asupra lipsei de finanțare sau, în situația de față, asupra tergiversării unei Hotărâri de Guvern care să facă posibilă îndeplinirea condițiilor pentru ca aeroportul să se preteze și pentru zboruri internaționale.

Aeroportul are probleme și cu finanțarea lucrărilor finalizate. Există o datorie către executant de peste 14 milioane de lei. Lucrările la aeroport au fost plătite, în marea lor majoritate, din fondul de rezervă al Guvernului, deși ele au început pe un program european, în exercițiul financiar 2007-2014. Din cauză că lucrările nu au fost încheiate până la finalul lui 2016, această finanțare s-a pierdut. A fost o altă temă abordată de deputatul Duruș, care a reclamat proasta gestionare a proiectului de către administrațiile succesive ale Consiliului Județean.

Deputatul Duruș (USR) o nouă intervenție la Guvern în problema aeroportului

Deputatul Duruș (USR) o nouă intervenție la Guvern în problema aeroportului

Publicată de Baia Mare – News ALERT pe Joi, 11 Octombrie 2018

„Spun de aproape doi ani că este anormal să faci lucrări la aeroport din credite sau bani de la bugetul național, când ai avut la dispoziție saci de bani de la UE, dar pe care i-ai pierdut din neglijență sau nepricepere. Azi vine comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, să confirme această stare de fapt. Pe domeniul transporturilor România a pierdut în exercițiul financiar 2007-2014, 2 miliarde de euro. Vreo 18 milioane euro sunt de la aeroportul Maramureș. În acest moment este important ca, și fac un apel pe această cale către conducerea CJ și Ministerul Dezvoltării Regionale, să se facă demersuri pentru includerea proiectului aeroportului, chiar finalizat fiind, în exercițiul finaniar 2014-2021. Există precedente în acest sens, UE preluând pe acest exercițiu financiar proiecte retrospective, adică proiecte realizate dar plătite din alte surse (credite, fonduri guvernamentale)”.

(P)

Loading...

1 COMENTARIU

  1. D-nule deputat depasiti va rog etapa cu poza in ziar si mergeti in emisiuni serioase compatibile cu statutul de deputat sa ne convingeti ca aveti capacitatea de atransmite un MESAJ, ca aveti cunostinte economice ,juridice,politice etc asta este valabil si pentru deputatul TODORAN
    va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.