Advertorial: Severica Covaciu, senator PMP  din Maramureș ia atitudine. Solicitare adresată Ministrului Culturii   privind  alocarea de  fonduri pentru casa memorială George Pop de Băseşti

Severica Covaciu, senator PMP  din Maramureș a adresat o solicitare  ministrului  George Vladimir Ivaşcu privind  privind  alocarea de  fonduri pentru casa memorială George Pop de Băseşti:

“Aşa cum reiese şi din denumirea instituţiei pe care o conduceţi, aceasta are în vedere „identitatea naţională”. Aspectul însă v-a scăpat din vedere, tocmai în anul Centenarului, marele program implementat în 2018, referitor la celebrarea Unirii din 1 Decembrie, 1918, de la Alba Iulia, fiind un fiasco de proporţii nebănuite la momentul lansării sale.

După cum bine ştiţi, în luna ianuarie, 2018, Comisia interministerială special constituită în acest sens, a aprobat finanţarea unui număr de 2.065 proiecte, promovate de administraţiile publice locale şi diverse ONG-uri, în valoare de 150 milioane lei. Venirea dumneavoastră la conducerea ministerului a însemnat anularea în totalitate a întregii munci depuse până atunci. Iar în loc nu aţi pus aproape nimic. În decursul a patru luni, aţi reuşit performanţa de a avea o singură întrunire a Comisiei interministeriale în care să aprobaţi proiectele depuse din nou de instituţiile statului. Din suma de 150 milioane lei, aţi reuşit să gestionaţi mai puţin de 30 milioane lei.

Domnule Ministru, pe lista proiectelor aprobate până acum NU se regăseşte Casa Memorială George Pop de Băseşti, preşedintele Adunării de la Alba Iulia, figura emblematică a Marii Uniri, cel mai important om politic al începutului de secol XX, în Transilvania, cel fără de care actul din 1918 nu ar fi fost posibil.

Vă întreb care este raţiunea pentru care casa memorială, aflată într-o avansată stare de degradare, riscând prăbuşirea, NU se află pe lista de investiţii?

Când aveţi de gând să alocaţi banii pentru reabilitarea acestui monument cultural, pentru ca măcar în anul Centenar să cinstim memoria celui care a prezidat Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia?

În luna ianuarie, 2018, banii pentru această investiţie au fost aprobaţi, iar acum lucrările puteau fi începute, iar monumentul, reabilitat până la 1 Decembrie, 2018. Faptul că aţi anulat lista cu proiectele aprobate vă face responsabil pentru faptul că peste o jumătate de an Casa Memorială George Pop de Băseşti va fi tot în paragină. Atunci, vă veţi da demisia, Domnule Ministru?.”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.