Advertorial: Situația de la depozitul ecologic de la Sârbi pe masa ministrului Mediului

Deputatul USR Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a depus o interpelare în această săptămână către Ministerul Mediului, pe tema depozitului ecologic de la Sârbi-Fărcașa. Gestul deputatului vine după ce a făcut o solicitare pe aceeași temă, în urmă cu mai bine de două săptămâni, pe adresa Consiliul Județean Maramureș. Autoritățile județene nu au răspuns încă întrebărilor formulate de deputat.

„Implementarea Sistemului de Menegement Integrat al Deșeurilor este un proiect prea important că să nu ne intereseze ce se întâmplă cu el. Sunt peste 60 de milioane de euro pe care județul riscă să-i piardă dacă se vor continua bâlbele la nivel administrativ. De 1 an nu se mai lucrează nimic la Sârbi. Media a anunțat că a fost reziliat contractul cu antreprenorul. La câteva zile recunoaște situația și Consiliul Județean, deși ar fi trebuit să iasă primii cu această informare. Este o secretomanie totală. Între timp, pământul se surpă în jurul depozitului, afectând construcțiile. Nimeni nu știe dacă există o soluție tehnică de stabilizare a terenului sau trebuie relocat depozitul! Asistăm la gestionarea unei bătăi de joc. Ce se întâmplă în acest proiect nu afectează doar județul, ci are consecințe pentru România. Riscăm activarea procedurii de infringement din partea U.E.”, a declarat deputatul Duruș.

VIDEO:https://www.facebook.com/100009238804657/videos/2108588499459090/

Parlamentarul i-a cerut ministrului, Grațiela Gavrilescu, să răspundă la următoarele întrebări în cadrul unei sesiuni publice în Parlament.

  • Cine răspunde de dezastrul implementării proiectului pe managementul integrat al deșeurilor în Maramureș?
  • În ce condiții poate fi prelungit termenul de finalizare a S.M.I.D și dacă s-au început procedurile în acest sens?
  • În cazul unei prelungiri, finanțarea se va face tot din bani europeni sau vor fi puse la dispoziție alte sume? În imposibilitatea continuării finanțării din bani europeni, sumele cheltuite vor trebui returnate?
  • Se poate prelungi autorizația pentru depozitele temporare, având în vedere că ele au atins nu doar limita de timp de funcționare, ci și cea de depozitare?
  • Vă rog să-mi puneți la dispoziție sumele din proiectul S.M.I.D al județului Maramureș cheltuite/achiziție (lucrare) și din ce fonduri s-au făcut acestea, inclusiv pentru lucrările nerecepționate (dacă există și astfel de cazuri)!

Deputatul Vlad Duruș intenționează să ceară, după răspunsurile ministrului, verificarea situației derulării proiectului S.M.I.D.

(P)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.